Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot projekt

Zaživio e-imenik: Pogledajte kako to izgleda u praksi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odzvonilo je debelim i teškim školskim imenicima. E-imenik za sada ga koriste profesori i učenici u tri gimnazije - u Zagrebu, Požegi i Zadru, a uskoro možda i cijela Hrvatska.

Umjesto teškog i velikog imenika, profesorica Marina Ninković na sat matematike dolazi s elektroničkom napravom, nalik na popularni iPad. No, riječ je o e-imeniku.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

'E-imenik je jako dobar. Pokazao se brži i puno je lakše s administracijom. Mi smo nekad morali puno podataka upisivati, puno stvari s roditeljima obavljati preko papira. Danas sve to ide brže', kaže profesorica Ninković.

Svaki profesor ima takozvani tolken kojim pokreće imenik, ima uvid jedino u svoj nastavni predmet te ne može upisivati ocjene poput -4 ili 2/3. U samo nekoliko minuta obavljeno je upisivanje nastavnog sata i izostanka učenika. I sat može početi.

Za vrijeme ispitivanja više nema listanja imenika i prozivke učenika. E-imenik je pilot projekt Ministarstva obrazovanja koji je počeo ove školske godine.

Osim Zagreba, e-imenik se koristi u još dvije škole - u Požegi i Zadru. No, profesori se nadaju da će projekt dobiti zeleno svjetlo za sve škole. Stoji oko 1.000 kn, a uz to je potreban i bežični internet. Prema prvim reakcijama to i nije velik trošak, jer je ova elektronička naprava svima uštedjela vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene