Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaštitari AKD zaštite za sutra najavili štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštitari zaposleni u državnoj tvrtki AKD Zaštita za sutra najavljuju štrajk. Oni traže povećanje plaća i izmjene Zakona o privatnoj zaštiti, rekao je dopredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Miomir Jaćimović.

Ako tijekom današnjeg postupka mirenja ne bude postignut dogovor, štrajk će početi sutra u 5,30 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva. Štrajkat će svi organizacijski dijelovi
tvrtke, a 400-stotinjak zaposlenih će prekinuti rad, najavio je
Jaćimović.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Sindikat je prošlog tjedna organizirao jednodnevni štrajk u sektoru zaštitarske pratnje vrijednosti, gdje je štrajkalo 11 od ukupno 44 zaposlenih, no nisu uspjeli isposlovati ništa jer je poslodavac odbio sve njihove zahtjeve. 

Zaštitari pratitelji vrijednosti traže povećanje plaće na 4.200 kuna neto i osiguranje isplata dnevnica za putovanja.

Poslodavac nije prihvatio ni zahtjev da bruto plaća zaštitara za redoviti rad ne smije biti manja od 21,39 kuna po satu, a za prekovremeni 29,95 kuna po satu.

Sindikalci traže da za svaku prekovremenu smjenu i dolazak na izvanredno osiguranje budu plaćeni dodatni putni troškovi u minimalnom iznosu od dvije kune po kilometru puta.

Također zahtijevaju bruto plaću za izvanredna osiguranja, kao što su utakmice, koncerti i slično, od najmanje 42,78 kuna po satu, što je stopostotno povećanje u odnosu na redoviti rad.

Poslodavac je odbio i sindikalni prijedlog o jubilarnim nagradama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene