Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaštitar osumnjičen za pljačku čeka izručenje iz Austrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toni Valjak, zaštitar osumnjičen za pljačku banke u Zagrebu, i njegova neimenovana pomagačica, u četvrtak poslije podne prebačeni su iz Villacha u Klagenfurt gdje čekaju izručenje Hrvatskoj, objavio je austrijski radio ORF Kaernten.

Uhićeni dvojac sumnjiči se da je 19. srpnja ukrao 120.000 eura iz banke u Zagrebu, nakon čega je živio u jednom hotelu u Austriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Austrijska policija još ispituje hrvatskog zaštitara osumnjičenog za pljačku Slika nije dostupna U Austriji uhićen zaštitar koji je ukrao milijun kuna iz banke

U njihovoj sobi policija je pronašla više od 100.000 eura.

Nakon ispitivanja u Villachu, poslije podne su prebačeni u Klagenfurt odakle bi uskoro trebali biti izručeni Hrvatskoj.

U četvrtak rano poslije podne austrijski policajci još nisu bili sigurni u ulogu žene koju su pronašli zajedno s Valjkom. Predstavnik policije u Villachu izjavio je za Hinu da još nastoji utvrditi koju je ulogu ona imala osim što je sudjelovala u mijenjanju valute. U međuvremenu je ustanovljeno da je prilikom pljačke banke u Zagrebu držala stražu i da su zatim ona i Valjak u dva taksija pobjegli u Austriju, navodi ORF. 

>> Austrijska policija još ispituje hrvatskog zaštitara osumnjičenog za pljačku

>> U Austriji uhićen zaštitar koji je ukrao milijun kuna iz banke

Nakon toga su u različitim bankama u Koruškoj mijenjali opljačkane kune i američke dolare u eure. Polovica opljačkanog novca već je bila u eurima.

U srijedu je posebna postrojba austrijske policije upala u njihovu sobu i uhitila ih.

"Stalno kontroliramo hotele. Dobili smo informacije od građana i pošli smo njihovim tragom", izjavio je za Hinu zapovjednik kriminalističke policije u Villachu Friedrich Hanser.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene