Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Započela konferencija "Izazov promjene 2016."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o 26. konferenciji Zagrebačke burze i 10. konferenciji fondovske industrije

U Valamar Isabella Island Resortu u Poreču započela je konferencija "Izazov promjene 2016.", peta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, a ove godine na konferenciji sudjeluje gotovo 30 govornika te više od 430 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta.

Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Konferenciju su u ime organizatora otvorili Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, te Petar Vlaić, predsjednik Uprave ERSTE d.o.o. – društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima te predsjednik Udruge mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava, izrazivši zadovoljstvo što je ovogodišnja jubilarna konferencija najuspješnija po broju sudionika otkako su se ujedinile konferencije Zagrebačke burze i fondovske industrije.

"Jako smo zadovoljni što smo prije pet godina krenuli u organizaciju ove konferencije s mirovinskim fondovima. To se pokazalo odličnom odlukom jer smo zajedno značajno proširili krug tema koje interesiraju sve sudionike financijske industrije u Hrvatskoj, ali i regiji. Svake godine otvaramo i neke nove teme, ove godine to će biti financiranje malih i srednjih poduzeća te startupova. Osobito smo ponosni što svake godine imamo sve više sudionika iz regije, a broj sudionika posljednjih godina kreće se iznad 400", izjavila je Ivana Gažić.

Petar Vlaić dodao je: "Izuzetno smo zadovoljni što označavamo desetu jubilarnu konferenciju fondovske industrije, i petu koju organiziramo zajedno sa Zagrebačkom burzom. Posebno nam je drago vidjeti da je Konferencija postala prepoznatljiva i van granica Republike Hrvatske te da okuplja veliki broj sudionika, koji svake godine raste. I ove godine donosimo mnogo zanimljivih tema i govornika, od globalnih pogleda na pokretače tržišta kao što su inflacija, globalni rast i geopolitičke prilike, preko sektorskih pregleda i novih načina ulaganja, pa do teme koja je u središtu naših razmišljanja kao upravitelja mirovinskim fondovima, a to su dugoročni demografski trendovi i njihov budući veliki utjecaj na mirovinsku štednju."

Već sedmu godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Treću nagradu u ime Ericsson Nikole Tesle d.d. preuzela je Orhideja Gjenero, menadžer za odnose s investitorima. Drugu nagradu preuzeo je Mario Devošić, financijski direktor Tankerske Next Generation d.d., a u ime prvonagrađenog društva Atlantic Grupa d.d. Ivana Barać, Rukovoditelj odnosa s investitorima, i Zoran Stanković, potpredsjednik za financije.

Radni dio Konferencije svojim izlaganjem otvorio je Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Slijedila su izlaganja inozemnih financijskih stručnjaka te panel-diskusije na teme EU regulative financijskog tržišta te mirovinskog sustava.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: www.ifmc-zse.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene