Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjeruju dugove

ZAMP aktivirao zadužnice za šest lokalnih televizija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) Hrvatskog društva skladatelja zbog nepodmirenih je dugova aktivirala danas zadužnice za šest lokalnih televizijskih postaja, izvijestio je ZAMP.

U svrhu osiguranja plaćanja ugovorene mjesečne naknade, aktivirane se zadužnice Kanala Ri, NET-a, čakovečkog Srce TV-a, TV Dalmacije, TV Šibenika i zadarskog Vox TV-a, a u ZAMP-u ističu da su im neke od tih postaja dužne i više od dvanaest mjeseci.

Ističu da su sredstva osiguranja plaćanja aktivirali tek nakon niza pismenih i telefonskih opominjanja dužnika, te naglašavaju kako su svim televizijskim postajama, koje posluju s teškoćama, a koje su zatražile obročnu otplatu dugovanja, bez iznimke to i omogućili.

Navode i kako su na krajnju mjeru naplate duga bili prisiljeni radi ravnopravnog tretiranja svih korisnika na tržištu, odnosno ostalih 15 postaja koje naknadu plaćaju.

Naknade koje televizijske postaje trebaju plaćati za korištenje glazbenih djela u svojem programu za sva prava na glazbi (za autore koje zastupa Hrvatsko društvo skladatelja, izvođače koje zastupa HUZIP i proizvođače fonograma koje zastupa ZAPRAF), sporazumno su ugovorene s Nacionalnom udrugom televizija te iznose četiri posto od prijavljenog bruto prihoda postaje, kaže se u priopćenju.

HDS ZAMP stručna je služba koja, temeljem ovlaštenje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, obavlja djelatnost ostvarivanja i zaštite autorskih glazbenih prava za oko 300 redovnih i 5000 pridruženih članova te više od dva milijuna inozemnih autora. (Hina)

Pročitajte i ovo Starački domovi u dugovima - 4 Kako dalje? Hoće li doći do povećanja cijena domova za starije? "Ti minusi su se dogodili zbog velikog, značajnog porasta cijena, režija i namirnica" Ilustracija veliki dugovi Mnogima omiljeni trgovački lanac ide na prodaju, samo u Hrvatskoj imaju 120 poslovnica

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene