Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eko Kvarner očekuje poništenje

'Zakon o golfu dokaz da je korupcija pokrila državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Eko Kvarner očekuje da Ustavni sud poništi Zakon o golfu te da Državno odvjetništvo u vezi s tim zakonom pokrene istragu zbog sumnje u sustavnu korupciju.

U priopćenju Eko Kvarner tvrdi kako je 'Zakon o golfu dokaz da je korupcija pokrila državu'. Ističe da je 'posramljenost prava riječ za osjećaj nakon što je izglasovan Zakon o igralištima za golf i djelo vrhunske sustavne korupcije kojom umreženi političko-ekonomski moćnici nastavljaju kriminalnu privatizaciju, ali ovaj put s mnogo gorim posljedicama'.

Pročitajte i ovo Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Svi su bili složni Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial na Srđu: "Predugo smo čekali" Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Borba se vodi na sudovima Protivnici projekta osudili nove dozvole za golf na Srđu: "Ovo je rezultat pritiska kojeg na Vladu stavlja investitor"

U nastavku stoji kako 'Zakon omogućuje da investitor bez ikakva natječaja u bescjenje dobiveno poljoprivredno zemljište, što od države, što brzopoteznim izvlaštenjem od privatnika, bez naknade pretvori u građevinsko zemljište na kojem se gradi i prodaje na tisuće stanova i vila'.

Eko Kvarner ističe da je dodatni apsurd u tome što su jedinice lokalne samouprave Zakonom obvezane da izgrade infrastrukturu za naselja koja bi se na takvim terenima gradila, to jest za stanove i kuće koje bi se prodavale strancima.

Ta udruga drži da Zakon o golfu nije povezan s razvojem turizma, nego da je donesen 'da bi se legalizirala otimačina i rasprodaja hrvatskog prostora' te da ga je "napisao građevinski lobi'.

U priopćenju se još navodi da će Zelena akcija, Transparency International Hrvatska i SDP ovoga tjedna Ustavnome sudu poslati zahtjeve za ocjenu ustavnosti tog zakona, a Eko Kvarner će još zatražiti 'hitno pokretanje istrage zbog opravdane sumnje u vrhunsku sustavnu korupciju'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene