Dnevnik Nove TV donosi razmišljanja ispitanika o ovoj krizi vlasti, i zapravo blokadi države - budući da se odluke ni ne mogu donositi zbog sukoba HDZ-a i MOSTA. Znamo što misli Tomislav Karamarko ili Božo Petrov, a što misle ispitanici?


ZAHTJEV ZA SMJENOM TOMISLAVA KARAMARKA PODIJELIO HRVATSKU

SDP-ov zahtjev za smjenom Tomislava Karamarka podijelio je, čini se Hrvatsku. 35 posto ispitanika smatra da će mu se izglasati povjerenje i da će ostati prvi potpredsjednik, no 33 posto građana misli da će mu se izglasati nepovjerenje i da će se Vlada raspasti. 18 posto pak, ispitanika misli da će Tomislav Karamarko samo ako mu se izglasa nepovjerenje napustiti Banske dvore i poslati drugu osobu. Ne zna njih 14 posto.

ALI VEĆINA BI NA IZBORE

Vezani članci Ivan Malenica, Branko Bačić Bačić o prozivkama s Pantovčaka: ''Svi se moramo držati Ustava i zakona''. Malenica poslao poruku glavnoj državnoj odvjetnici Slika nije dostupna Brkić: Ponekad nam postupci Mosta nisu shvatljivi

No na pitanje što bi bilo najbolje rješenje 56 posto ispitanika misli da su to novi izbori, 16 posto misli da je rješenje ostanak Vlade onakvom kakva jest. 12 posto misli da je rješenje preslagivanje većine s HDZ-om ali bez MOSTA, a 9 posto misli da je rješenje preslagivanje većine s MOSTOM i SDP-om ali bez HDZ-a. Ne zna njih 7 posto.

HDZ UZ TOMISLAVA KARAMARKA DO KRAJA
HDZ će i bez obzira na odluke povjerenstva i odluke Sabora biti uz svog predsjednika i to njih 75 posto. Da će mu okrenuti leđa smatra 15 posto ispitanika a ne zna njih 10 posto.

IPAK TOMISLAV KARAMARKO TREBA ODSTUPITI
67 posto ispitanika misli da Tomislav Karamarko treba odstupiti a njih 25 posto misli da ne treba, dok njih 8 posto ne zna.

KOJA JE JOŠ ODGOVORNOST TOMISLAVA KARAMARKA U AFERI „KONZULTANTICA“

Većina ispitanika, njih 59 posto, misli da postoji odgovornost Tomislava Karamarka u slučaju konzultantica, da ne postoji misli njih 15 posto, a ne zna njih 26 posto.

MOST ĆE USTRAJATI U GLASANJU
Većina ili 66 posto ispitanika misli da će MOST ostati pri svojoj odluci da se glasuje o povjerenju Tomislavu Karamarku. No 20 posto misli da će se predomisliti. A ne zna, njih 14 posto.

I NEĆE PODRŽATI TOMISLAVA KARAMARKA
Čak 62 posto ispitanika slaže da se ne podrži Karamarko, a njih 31 posto slaže se da se kao prvi potpredsjednik ipak podrži Tomislav Karamarko, ne zna njih 7 posto.

AKO TOMISLAV KARAMARKO „PREŽIVI“ BOŽO PETROV MORA DATI OSTAVKU

Ako Božo Petrov s partnerima ne uspije srušiti Tomislava Karamarka, treba dati ostavku. Tako misli 50 posto ispitanika, a da ne treba dati ostavku misli njih 39 posto, dok ne zna 11 posto ispitanika.

I NA KRAJU TKO JE LOJALAN PARTNER?

Nakon toliko teških riječi optužbi i prijetnji zanimljivo je što birači misle o tomu tko je lojalan partner u vladi. Da je to HDZ misli 39 posto ispitanika, a da je to MOST misli isto 39 posto ispitanika dok ne zna njih 22 posto.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju