Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drama u miramarskoj

Zagrepčanka spašavala vozača iz potopljenog automobila: "Auto je tonuo, a čovjek nije mogao otvoriti vrata..."

Zagrepčanka Mirna Mrčela spašavala je vozača iz potopljenog automobila u Miramarskoj.

Ono što je trebala biti uobičajena šetnja sa psima završilo je kao herojski čin zagrepčanke Mirne Mrčele, koja je tijekom poplave u zagrebačkoj Miramarskoj ulici spašavala vozača potpuno potopljenog automobila.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

"Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga - jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga", ispričala je Mrčela za N1

Njezina je majka Nevenka također izvijestila o njezinu herojskom činu.

"Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK", opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene