Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta osvojili su prvo mjesto na regionalnom natjecanju iz medijskog prava u Beogradu i tako obranili titulu najboljih u regiji.


Na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition, u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od 13. do 15. prosinca sudjelovale su ekipe iz jugoistočne Europe, ukupno 40 natjecatelja i trenera, a zagrebačka ekipa u finalu je pobijedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu. Na natjecanju je sudjelovalo preko 30 sudaca, stručnjaka za medijsko pravo, iz devet zemalja regije.

Vezani članci Melita Budak Najavljeno poskupljenje, ali oni vode - nemaju: "Ne tražimo ni fontane ni biciklističke staze. Mi se ovdje borimo za vodu" Informer: Nekretnine - 4 Zagreb, Beograd, Sarajevo i Ljubljana: Istražili smo gdje su najskuplje nekretnine

Zahvaljujući uspjehu na regionalnoj razini, studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta kvalificirali su se za međunarodno natjecanje u medijskom pravu koje će se održati od 1. do 4. travnja 2014. u Oxfordu. Riječ je o natjecanju na kojem je prošle godine sudjelovalo preko 80 sveučilišta iz više od 30 zemalja sa šest kontinenata. Uz studente iz Zagreba i Niša, na međunarodno natjecanje u Oxfordu plasirala se i ekipa studenata sa Sveučilišta Aristotle iz Soluna u Grčkoj.

Ekipu Pravnog fakulteta u Zagrebu činili su studenti Morana Perušić, Teodora Skelin, Ana Vitauš, Dario Ćorić i Hrvoje Škalić, a u finalu je pobijedila simulirajući ulogu tužitelja pred sudačkim vijećem sastavljenim od uglednih pravnika i stručnjaka iz medijskog prava.

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta osvojili su i nagradu za najbolje podneske, odnosno za tužbu i odgovor na tužbu.


Pravni fakultet u Zagrebu izgubio spor od BIVŠEG studenta!

Za natjecanje ih je pripremala Katedra za građansko pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta pod mentorstvom asistentice Ive Kuštrak Managić, zajedno s članovima prošlogodišnje pobjedničke ekipe Kristinom Mandić, Dinom Salapić, Antonijom Ivančan i Filipom Kufrinom.

Na natjecanju iz medijskog prava središnja su pitanja hipotetskog slučaja (moot case) zaštita slobode govora i prava na privatnost. Ove su se godine studenti posebno bavili pitanjima neovlaštenog pristupa osobnim podacima i njihovim korištenjem, etičkim standardima za novinare i funkcioniranjem internetskih tražilica.

Budući da medijsko pravo ima sve važniju ulogu za razvoj društva u 21. stoljeću, pitanja kao što su odnos prava na slobodu govora i prava na privatnost, obujam prava na privatnost javnih osoba, sloboda govora na društvenim mrežama ili odgovornost posrednika na internetu, postaju ključna pitanja u učvršćivanju vladavine prava. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju