Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borac za pravdu

Pravni fakultet u Zagrebu izgubio spor od BIVŠEG studenta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije ni počeo pravnu karijeru, a već je postao poznat u pravosudnim krugovima. Kako i ne bi kada je student prava u parnici koju je sam pokrenuo pobijedio ni manje ni više već zagrebački Pravni fakultet.

Pravni fakultet izgubio je spor i to od svog bivšeg studenta. 'Što se tiče pravnog znanja i poznavanja problematike, bio sam uvjeren da bi Sud trebao presuditi u moju korist, ali što se tiče utjecaja Pravnog Fakulteta - smatrao sam da bi i zbog njihovog utjecaja i zbog ugleda kojeg uživaju, na tu presudu mogao dosta dugo čekati i nisam bio baš toliko uvjeren da bi ona bila pozitivna', kazao je Marko Duilo u telefonskom razgovoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Mainzu Sud odbacio zahtjev za tužbom protiv AstraZenece. Tužiteljica: "Meni je potpuno nerazumljivo zašto sud nije uzeo u obzir ove dokaze" Slika nije dostupna "Sushi terorizam" VIDEO Student polizao bočicu soja umaka pa je vratio među posuđe: Dočekala ga tužba vrtoglavog iznosa

Duilo je tužio Fakultet jer su studente mimo njihove volje prebacivali sa starog na novi, bolonjski program. Ovo može motivirati studente da se bore za svoja prava, poručuje profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Josp Kregar. 'Ovo je jedan pozitivni znak u kojemu ćemo prepoznati da odgajamo one koji će biti zagovornici i borci za prava svojih klijenata i brinuti se za to da funkcionira sistem onako kako bi trebao', kazao je Kregar.

Evo koji studenti nemaju problema pri traženju posla!

Ministar Orsat Miljenić presudu nije htio komentirati. Samo je kratko poručio da je 'čovjek tražio pravnu zaštitu i dobio je'. Na Pravnom fakultetu su poručili kako je Visoki Upravni sud svoju presudu donio u skladu sa svojim pravnim tumačenjima i da će se oni te presude držati. Isto tako, poručili su da su svjesni svoje društvene odgovornosti, ali i da su spremni na bilo kakvu vrstu samoprovjere.

Rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliša odluka suda nije iznenadila. 'Nije me iznenadila jer je Zakon iz 2003., kad se uvodio bolonjski sustav, jasno definirao prava studenata, to jest utvrdio u prijeleznim odredbama da se prava studenata koji su počeli ranije studirati do kraja imaju poštivati, tako da je svaki student mogao završiti po starom', kazao je Bjeliš.

Ovo je jedna od prvih presuda koja je pokazala kako student može pobijediti i jedan od najutjecajnijih fakulteta čiji profesori kreiraju zakone i biraju suce Ustavnog suda, a u svojoj ustanovi donose protuzakonit statut.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene