Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNIMKE DNEVNIKA NOVE TV

VIDEO Tempirana bomba na kotačima: Gume na ZET-ovim autobusima stare, izlizane, neservisirane i opasne po život

Aktualno Galerija Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 2 Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 1 Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 3 Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 4 Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Oštećenja na zagrebačkim autobusima - 5 Galerija 1/11 >>
Dio autobusa zagrebačkog voznog parka doslovno je prava tempirana bomba na kotačima. Gume na ZET-ovim autobusima su stare, izlizane, neservisirane i opasne po život. Dnevnik Nove TV ima snimke koje to potvrđuju. Već godinama Sindikat upozorava Upravu ZET-a na loše uvjete i nesigurnost, ali rješenja nema.

Zima dolazi, a s njom i zimski uvjeti na ulicama. A gume na kojima se u pojedinim gradskim autobusima voze Zagrepčani, među njima i djeca - rasparane su i izlizane te samo čekaju da prokližu.

Da bi stvar bila bolja, autobusi se ne servisiraju redovito. Nedavno je zbog neadekvatnog servisiranja, na jednom autobusu otišla ručna kočnica pa se dogodila prometna nesreća. One se ne događaju u toliko velikoj mjeri zbog sposobnosti vozača jer su navikli raditi u tim uvjetima. Iz ZET-a kažu da je kriva infrastruktura i da su vozila tehnički ispravna.

Sa sudskim vještakom za promet Goranom Husinecom razgovarala je reporterka Matea Ćorić.

"Vidio sam fotografije. Posljedice mogu biti da se protektor odlijepi, da guma eksplodira. Tada autobus može zanijeti i prijeći na drugu kolničku traku. Može i oštetiti automobil iza sebe, pa se čak i automobil može prevrnuti", objasnio je te dodao da mogu biti i smrtne posljedice.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević 8,2 milijardi kuna duga Tomašević: ''Ne isključujemo moguća poskupljenja, sve je na stolu. Nije tajna da u Holdingu imamo ljude koji ništa ne rade''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLJEDICA RASTA CIJENA Novi udar na džepove građana: Poskupjet će i tramvajske karte. Iz ZET-a poručuju da su oni i Grad socijalno osjetljivi

Protektor je gazeći sloj gume - tvornički reparirane gume. Takve gume su jeftinije. "U cijelom svijetu se koriste isto kao i nove gume", rekao je.

I infrastruktura igra ulogu, ali kada se ošteti treba ju odmah zamijeniti. "Neke dionice imaju jako loše ceste pa se gume potroše. Autobusi su natovareni pa se guma ošteti", objašnjava.

"Moj savjet je da se na gumama ne štedi. Radije neka se šteti na nečem drugom. Znam da je kriza, gorivo je skupo i da se mora uštedjeti, ali na gumama se ne treba štedjeti", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene