Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik Ureda za upravljanje u kriznim situacijama Pavle Kalinić danas je izvijestio kako je Grad Zagreb uputio u Slavoniju kamion s 5000 boca od 1,5 litre pitke vode odmah nakon obavijesti Hrvatskog crvenog križa da tamošnjem stanovništvu pogođenom poplavom najviše nedostaje voda za piće.


Kalinić je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu naveo da su put Slavonije krenule i dvije cisterne iz podružnice 'Vodoopskrbe i odvodnje' Zagrebačkog holdinga koje će biti na raspolaganju Stožeru zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije u općinama Sibinj, Vrpolje i Velika Kopanica dokle god to bude potrebno. Napomenuo je da je flaširana voda nabavljena novcem iz zagrebačke gradske pričuve po nalogu iz Ureda gradonačelnika. Poplavljenom području te Osijeku i Vukovaru pomoć je ponudila i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, ali, nasreću, ta pomoć zasad nije potrebna, dodao je.

Vezani članci Posljedice monsunskih kiša u Indiji - 2 Zapad Indije potopile obilne kiše: Živote je izgubilo najmanje 125 osoba, za nestalima traga vojska i mornarica Razmjeri katastrofe u Njemačkoj Ogromne brojke smrtno stradalih u poplavama u Njemačkoj, traga se za još 150 ljudi. Službe pozivaju na oprez zbog novih kiša za vikend

'Ured za upravljanje u kriznim situacijama nadležan je za Grad Zagreb, ali u skladu s mogućnostima i tehničkom opremom pomažemo i svim ostalim područjima u Hrvatskoj', kazao je Kalinić navodeći kako Zagreb nije u opasnosti od poplave jer ga nasipi dobro štite. Rekao je kako su, nakon dojave Centra 112 o eventualnoj mogućnosti ponovnog aktiviranja klizišta u Sutinskim vrelima utvrdili da to klizište nije aktivno, ali da su, s obzirom na vremenske prilike, dežurni djelatnici Ureda u stanju pripravnosti.

Također su obišli mjesta mogućih izljeva na području Odranskog Obreža, no utvrđeno je da vodostaj ne raste i da trenutno ne postoji opasnost od izljeva vode. (T.Š./Hina)