Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSEBNA RASVJETA

Pitali smo Zagrepčane što misle o novom ruhu Hendrixovog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zeleni željeznički most, poznatiji pod imenom Hendrixov most, u četvrtak je zasvijetlio u novim bojama. Uz hitove Jimija Hendrixa uključena je dekorativna rasvjeta na mostu kojeg je godinama krasio grafit posvećen jednom od najboljih gitarista na svijetu. Pitali smo Zagrepčane što misle o novom ruhu kultnog mosta.

Reakcije građana Zagreba na rasvjetu na Hendrixovom mostu su većinom pozitivne - građanima se jako sviđa novo izdanje starog mosta. "Nedavno sam bio u Budimpešti, tamo svi mostovi svijetle. Lijepo je to, ali trebalo bi urediti i druge mostove. Jako mi se sviđa promjena, uredili su i ovaj Savski pješački most. Stavili su klupice, žardinjere s cvijećem. Ali vidite da su vandali već i to potrgali", kazao nam je gospodin koji je Savskim pješačkim mostom došao prošetati s unukom.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

"Jako mi se sviđa, nadam se da će tako i ostati, da neće ponovno biti pošaran. Trebalo bi staviti kamere da snimaju ako ga netko pošara i onda plati. Lijepo je, šeće i više ljudi, bolje je", rekla nam je jedna gospođa.

Ipak, dio građana misli kako je originalan grafit "Hendrix", po kojem je i dobio ime, trebao ostati.

"To je trebalo ostati. Uvijek je ono što je originalno bolje nego što je kad se nešto promijeni. Uređenje je ok, ali što se tiče natpisa originalni su trebali ostati", mišljenja je pak druga gospođa.

"Te svjetlosne senzacije su prošlo ljeto bile u Šibeniku na rivi. Od ničega su napravili bajkovito stanje. Čula sam da je sinoć bilo svašta, a ovo sad je malo sterilno", kazala je druga gospođa aludirajući na to da je na otvorenju ipak bilo nešto drugačija rasvjeta.

Mnogi građani su u večernju šetnju upravo zbog toga došli i poveli i djecu - da vide kako most svijetli kad po njemu prođe vlak. 

"Jedva smo dočekali, fenomenalno. Večeras će biti natpis Hendrix, jel' da? Mi se nadamo da hoće, došli smo to vidjeti. Super je sređeno, možemo se prošetati, malo sjesti s djecom i... Odlično".

"Odlično je, ali malo čudno izgleda sad kad nema one animacije koje su bile jučer".

"Ono što sam vidio na internetu izgleda lijepo, sad smo došli vidjeti uživo. Sad ćemo sjesti i pogledati. Nedavno sam bio u Ptuju, oni imaju tri mosta jedan do drugog i oni su simbol tog grada ovako osvijetljeni. Na kraju krajeva, riješio se problem natpisa Hendrix, nema potrebe više za grafitom".

Ipak, iako bi most trebao svijetliti neutralno bijelom svjetlošću dok sve dok preko njega ne prođe vlak, a tada bi se trebala upaliti dinamička rasvjeta u boji, to se nije dogodilo za vrijeme našeg snimanja u petak navečer. Čekali smo više od sat vremena i iako je preko njega prošlo nekoliko vlakova, rasvjeta u boji nije se nijednom upalila.

Kako vam se sviđa nova rasvjeta Hendrixovog mosta?

  • Super je!
  • Ne sviđa mi se

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene