Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba negoduje

POČELI RADOVI Trebaju li Zagrebu tri nove fontane za 30 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb će već ovoga ljeta krasiti još tri nove fontane ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Građane će tri nove fontane ispred zgrade NSK stajati 30 milijuna kuna. Gradonačelnik ne dvoji da hrvatskoj metropoli i jednom od najljepših europskih gradova trebaju ovakvi prostori, dok oporba negoduje.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Tri godine nakon što su završene prve dvije, u Zagrebu su nastavljeni radovi na izgradnji još tri takozvane Bandićeve fontane.

'Sada u ovo vrijeme netko će reći - nije trebalo. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti. Pa valjda za 100 godina grad Zagreb je zaslužio da se naprave tri fontane', smatra gradonačelnik Milan Bandić.

Radovi su već počeli, rokovi jasno definirani. 'Očekujemo da će pet mjeseci biti realni rok i da 1. srpnja, možemo završiti s kompletnim zahvatom', kaže Ivica Blažun, voditelj projekta.

Uz izgradnju prijašnjih fontana vezale su se brojne kontroverzije. Ministarstvo gospodarstva tužilo je Grad Zagreb i njegova gradonačelnika Bandića zbog nezakonite gradnje pothodnika i fontana - ministarstvu je bio sporan navodno nezakonito sklopljen ugovor bez provedenog postupka javne nabave. O današnjim radovima na novim trima fontanama građani imaju podijeljena mišljenja.

Iako ideja o fontanama nije Bandićeva i nastala je '92., kritike na vrijeme izgradnje dala je i bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. 'Niz je infrastrukturnih objekata koji bi bili neophodni. Fontane lijepo izgledaju, ali nisam sigurna da su fontane rješenje za naše građane koji su bez vode, bez odvodnje, koji možda nemaju asfalta do svoje kuće', rekla je Mrak Taritaš.

Na odgovor gradonačelnika Bandića nije trebala dugo čekati. 'Njoj drugo ništa nije preostalo. Što je opoziciji preostalo nego da jambra, kritizira ili da nudi i konstruktivno daje prijedloge da ovom gradu omogućimo bolji život?', odgovara Bandić. Građani će nove tri fontane platiti još 30 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene