Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Vladimira Zagorca, na temelju podataka iz Švicarske koji pokreću sumnju na pranje sedam milijuna eura povezanih s poslovnim projektima koje je Zagorec zadnjih godina započeo po Hrvatskoj, otvara se još jedan postupak, piše Večernji list.


U Državnom odvjetništvu je potvrđeno kako su iz Švicarske ponuđeni podaci o Zagorčevim bankovnim transakcijama koje su išle iz Hrvatske preko Lihtenštajna i Austrije prema njihovim bankama, doznaje Večernji list. Dodaje da su Švicarci podatke ponudili našim tužiteljima i tražili od njih izjavu o zainteresiranosti za preuzimanje kaznenog progona. Odmah su dobili potvrdan pismeni odgovor te su dostavili podatke o novcu koji je kolao između nekoliko država, piše Večernji list.

>> Mesić oduzeo odlikovanja generalu Zagorcu

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin otvoren za mirovne pregovore s Ukrajinom Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema

Pojašanjava se kako u Državnom odvjetništvu nije rečeno točno o kolikoj sumi novca se radi i koja bi kriminalna radnja mogla biti izvor novca. U cijeli je postupak uključena i policija koja dodatno provjerava navode. Večernji list navodi kako bi pranje novca za koje je Zagorec osumnjičeno moglo biti oovezano s Hypo Aple Adra Bankom koja je kreditirala većinu Zagorčevih projekata.