Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema podacima iz Švicarske

Zagorec osumnjičen za 'pranje' 7 milijuna eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Vladimira Zagorca, na temelju podataka iz Švicarske koji pokreću sumnju na pranje sedam milijuna eura povezanih s poslovnim projektima koje je Zagorec zadnjih godina započeo po Hrvatskoj, otvara se još jedan postupak, piše Večernji list.

U Državnom odvjetništvu je potvrđeno kako su iz Švicarske ponuđeni podaci o Zagorčevim bankovnim transakcijama koje su išle iz Hrvatske preko Lihtenštajna i Austrije prema njihovim bankama, doznaje Večernji list. Dodaje da su Švicarci podatke ponudili našim tužiteljima i tražili od njih izjavu o zainteresiranosti za preuzimanje kaznenog progona. Odmah su dobili potvrdan pismeni odgovor te su dostavili podatke o novcu koji je kolao između nekoliko država, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) Razgovarao sa Zelenskijim Putin otvoren za mirovne pregovore s Ukrajinom Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema

>> Mesić oduzeo odlikovanja generalu Zagorcu

Pojašanjava se kako u Državnom odvjetništvu nije rečeno točno o kolikoj sumi novca se radi i koja bi kriminalna radnja mogla biti izvor novca. U cijeli je postupak uključena i policija koja dodatno provjerava navode. Večernji list navodi kako bi pranje novca za koje je Zagorec osumnjičeno moglo biti oovezano s Hypo Aple Adra Bankom koja je kreditirala većinu Zagorčevih projekata.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene