Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon požara

Zadar: Radnici Lesnine u strahu od otpuštanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetpet radnika zadarskog pogona Lesnine, potpuno uništenog u požaru, u strahu je od gubitka radnih mjesta.

Vatra je uništila sve, a na zgarištu Lesnine u Zadru nema više ništa vrijedno. Dvadeset i pet radnika od nedjeljnog jutra ne zna za svoju sudbinu. Mogućnost je da će ih većina ostati bez posla. 'Vjerojatno nećemo svi imati posao, jer će zamjenski pogon biti puno manji', rekao nam je Franc Augustinčić, šef pogona Lesnine u Zadru.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

>> Zadar: Izgorjelo skladište, šteta milijunska

U nadi da će ipak biti posla većina se radnika okupila pred zapaljenom firmom. Osim poneke fascikle nisu uspjeli spasiti ništa, a iako su svjesni kako im prijete otkazi, uzdaju se da će ih zaštiti sam vrh tvrtke koja je, kažu do požara odlično poslovala. 'Šef je bio okej do sada, nadamo se da će biti i dalje, vidjet ćemo', kaže Miljenko Kero, jedan od radnika.

Službene obavijesti iz uprave Lesnine u Sloveniji nema. Radnici, iako s velikim brigama, žele pomoći na bilo koji način i nadati se, da će zamjenski pogon ipak biti dovoljno velik da ih sve primi. Iz Lesnine su poručili da će sve narudžbe namještaja koji nije isporučen uskoro stići do vlasnika. Garanciju za posao svojim radnicima u ovom trenutku ne mogu dati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene