Obavijesti Video Pretražite Navigacija
600.000 kuna

Zadar: Pozdrav suncu mora na popravak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Europe već je nagradilo zadarsku instalaciju 'pozdrav suncu'. No, instalacija sada tek djelomično radi, odnosno radi samo nekoliko ploča, pa mora na obnovu

Blještavilo, atrakciju, jedinstvenu ideju, vidjelo je oko dva milijuna posjetitelja. Jedna od najromantičnijih zadarskih veduta trajala je pet godina. 'Sve ima svoj rok trajanja, tako i ovo. Usred mora, ovo je kao otok, nagriženoje', kazao je Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

More, kiša i vlaga uništili su elektronske sklopove, a novi stoje 600 tisuća kuna.' Apsolutno ne kalkuliramo. Ova instalacija i orgulje neposredno uz nju, doijele su nam marketinga 120 milijuna kuna, tako da 600 tisuća kuna zanjezin popravak nije ništa', kazao je Dražen Gregurević, zamjenik gradonačelnika Zadra.

>>
Premijerka Novog Zelanda: 'Želimo pomoći u razvoju, ublažiti posljedice rata'

Da pozdrav suncu danju izgleda malo blijedo i sivo nije ništa novo. Problem je što instalacija noću više ne nudi snagu i atrakciju pa su gosti već pomalo zabrinuti. Dani su kada je prestalo divljenje, a traje raspitivanje. Kada ćemo ga opet vidjeti kako privlači svijetlom i ljepotom, pitaju se svi. 'Šesto tisuća kuna su veliki novci, ali kad bi ga popravljala fizička osoba. Za grad potencijala Zadra to nisu veliki novci', kazao je jedan građanin.

Ako iz gradske uprave već neće kalkulirati, mogu li mu sa 600 tisuća omogućiti rok trajanja dulji od dosadašnjeg petogodišnjeg? Gregurević nam je objasnio kako je napravljena analiza i predložena zamjena s modernijim elektronskim sklopovima otpornim na vlagu.

Do svibnja kada noći postanu toplije i ljepše, i pozdrav suncu, obećali su, zasvijetlit će opet punom snagom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene