Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret katoličke mladeži

Zadar metropola mladosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadar je zato već ovaj vikend dupkom pun pedesetak tisuća mladih došlo je na susrete katoličke mladeži.

Grad je postao metropola mladosti koja je došla na duhovnu obnovu, ali i družiti se, sklapati nova prijateljstva i njegovati ona od prijašnjih godina.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

U nepreglednim kolonama na zadarskim ulicama 30 tisuća mladih. Ne smeta ni kiša koja je grad polijevala čitavo jutro. Do početka procesije od crkve Svetog Donata do sportskog centra na Višnjiku i nebo se smilovalo. Mladi iz Hrvatske i inozemstva traže duhovnu obnovu i nove prijatelje. Iz njemačke župe Augsburg nikad nisu propustili susrete. Putovali su 15 sati. 'Iz Njemačke nas ima 50', rekli su u mladeži. U Zadar su pristigli mladi iz cijele Hrvatske. Ovakvi se događaji, kažu jednostavno ne smiju propustiti.

'Dobni raspon je kako vidim od 18 do 35, dolaze se malo duhovno obnoviti', rekao je Hrvoje iz Zagreba. U čemu, složni su i uspijevaju. 'Susreti služe za zbližavanje mladih koji su u katoličkoj vjeri posvećeni Isusu i jedinstvu', rekla je Paola iz Novalje. Sve to uz dobru zabavu. Kupanje je ove godine izostalo, mada su stariji u šali nudili različite savjete. 'Može se kupati i po kiši. Ali mi se nećemo kupati, mi smo hodočasnici, a ne navijači', rekao je don Anđelko Kaćunko. Prijateljstva, poznanstva i duhovna obnova. Barem jednom na godinu u Lijepoj našoj zbliže se mladi iz cijele zemlje, pa i šire.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene