Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Briga za sezonu

Bajs na Plitvice pozvao ministre, došao nije nitko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je turistička sezona u kojoj će se Hrvatska morati boriti za svakog gosta. O pripremi se danas razgovaralo na Plitvicama.

Prema trenutačnom stanju rezervacija teško da će na plažama ovoga ljeta biti gužva kao lani. Na nama važnim tržištima koja nisu u eurozoni domaće su valute devalvirale i do 30 posto, što znači da su naše cijene za isto toliko više. Situacija je ozbiljna. Priznaju to i u Turističkoj zajednici. 'Različiti su podaci, bolji su nego prije dva mjeseca, ali još uvijek su u minusu, međutim to su samo indikatori stanja, mi moramo čekati da vidimo kako ćemo krenuti od Uskrsa, sredinom travnja', rekao je Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Treba poništiti minus' Bajs: Kampovi prošlogodišnji pobjednici turističke sezone Slika nije dostupna Vlast zadovoljna Bajs: Sezona ide prema zacrtanom planu

Ne mora se čekati travanj. Već i podaci od siječnja dovoljno govore. Broj turista je pao za 2,5 posto. Turoperatori imaju i do 30 posto manje rezervacija za sezonu. Turizam nam donosi 40% deviznog prihoda, a čini i visokih 18% BDP-a. Unatoč svemu tome, na prvoj sjednici za pripremu sezone nije se pojavio niti jedan od 11 pozvanih ministara. 'Najbitnije nije da kolege ministri budu svi zajedno ovo sa mnom nego da njihova ministarstva naprave posao kako su si zadali', rekao je Damir Bajs, ministar turizma. Za govornicom su se tako jedan za drugim izmjenjivali državni tajnici koji ništa bitno i važno nisu rekli. Jedan je ministar navodno rekao da ima pametnijeg posla od sjednice za pripremu sezone.

'Imaju li pametnijeg posla ja ne bih komentirao, ne vjerujem da je to baš tako, ono što je bitno je da su predstavnici svih ministarstava ovdje', kaže Bajs. Kriza je već zakucala na turistička vrata Hrvatske, a oni koji bi trebali voditi bitku za svakog gosta i dalje se ponašaju kao da će gosti doći sami od sebe. Zaboravljaju da će ako propadne sezona Hrvatska stvarno biti u banani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene