Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati protiv izmjena zakon o radu

Za zaštitu zdravlja i sigurnosti radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici i članovi četiriju sindikalnih središnjica sutra će pokušati prosvjedovati na Markovu trgu protiv izmjena Zakona o radu, koje bi se trebale naći na dnevnom redu Hrvatskog sabora.

Oko 2.000 sindikalaca iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske okupit će se u 8 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će krenuti na Markov trg unatoč zakonskoj zabrani okupljanja i prosvjedovanja na tom mjestu, najavljuju sindikati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija o svemu šuti VIDEO: 'Policija mi je brata maltretirala i u postaji' Slika nije dostupna Uz primjenu sile Policija uhitila dvojicu braće koji su s velikim križem krenuli na Markov trg

Ako ih policija u tome spriječi, tražit će sastanak s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem kako bi mu predali sindikalne amandmane na prijedlog izmjena ZOR-a te zahtijevali da mogu prisustvovati saborskoj raspravi o toj temi. Sindikati ocjenjuju da u prijedlogu izmjena ZOR-a Vlada nije uvažila ključne prijedloge sindikata koji su usmjereni na zaštitu zdravlja i sigurnosti radnika, te sigurnost njihove radne i materijalne egzistencije.

>> Sindikati o izmjenama ZOR-a: Vlada i poslodavci su nas izigrali

Vlada pod krinkom 'usklađivanja' s pravnom stečevinom EU dodatno fleksibilizira organizaciju radnog vremena, te zanemaruje problem rada na određeno vrijeme, tvrde sindikati te traže od zastupnika da to isprave prihvaćanjem njihovih amandmana. U prosvjedu neće sudjelovati Matica hrvatskih sindikata koja smatra da takav prosvjed nije potreban u vrijeme kada u zemlji ima puno većih problema. (Hina)

Jesu li izmjene ZOR-a učinjene na štetu radnika?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene