Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je nakon svečanosti otvorenja carinarnice u Virovitici izjavio novinarima da na gradnju pelješkog mosta prigovaraju samo oni koji ne žele prihvatiti realnost da je gradnja mosta u najboljem interesu Hrvatske.


- Povjerenstva obiju vlada, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine,
parafirala su i usuglasila sve oko gradnje mosta za Pelješac. Hrvatska ga gradi na svom teritoriju i mislim da su ishitrene i deplasirane sve izjave i potezi koji govore da je Hrvatska trebala obaviti još neke konzultacije, istaknuo je Šeks.

Vezani članci Božo Petrov najavio referendum Most najavio referendum za ukidanje COVID potvrda: "Čvrsto stajemo u obranu ustavnih vrijednosti" Slika nije dostupna 'Tužit ćemo RH ako nastavi gradnju mosta'

- Oko čega mi moramo postići punu suglasnost kada je most na hrvatskom teritoriju, u hrvatskom akvatoriju, kada su prihvaćeni svi zahtjevi bosansko-hercegovačke strane da gabariti mosta budu takvi da propuštaju prolaz i najvećih brodova koji mogu proći kroz Neumski kanal, rekao je Šeks na zamolbu novinara da komentira reakcije Bosne i Hercegovine na početak gradnje pelješkog mosta.

Na pitanje o Vladinu raspisivanju lokalnih izbora u Osijeku na dan parlamentarnih izbora, Šeks je rekao da je za građane Osijeka to dobro jer će se tako uštedjeti najmanje pet milijuna kuna, koliko stoje lokalni izbori.

- Cijelo vrijeme, od kada je počela kriza i trakavica gradske vlasti u Osijeku, govorili smo da su novi lokalni izbori u Osijeku najpoštenije i najpravednije rješenje, istaknuo je Šeks.

Kazao je kako očekuje i rješenje krize vlasti u Osječko-baranjskoj županiji jer bi se, dodao je, uskoro na sjednici Županijske skupštine trebalo raspravljati o izglasavanju nepovjerenja županu Krešimiru Bubalu i Županijskom poglavarstvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju