Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je nakon svečanosti otvorenja carinarnice u Virovitici izjavio novinarima da na gradnju pelješkog mosta prigovaraju samo oni koji ne žele prihvatiti realnost da je gradnja mosta u najboljem interesu Hrvatske.


- Povjerenstva obiju vlada, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine,
parafirala su i usuglasila sve oko gradnje mosta za Pelješac. Hrvatska ga gradi na svom teritoriju i mislim da su ishitrene i deplasirane sve izjave i potezi koji govore da je Hrvatska trebala obaviti još neke konzultacije, istaknuo je Šeks.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Pelješki most ima sve potrebne dozvole za gradnju' Slika nije dostupna Sanader: BiH poseže za hrvatskim teritorijem

- Oko čega mi moramo postići punu suglasnost kada je most na hrvatskom teritoriju, u hrvatskom akvatoriju, kada su prihvaćeni svi zahtjevi bosansko-hercegovačke strane da gabariti mosta budu takvi da propuštaju prolaz i najvećih brodova koji mogu proći kroz Neumski kanal, rekao je Šeks na zamolbu novinara da komentira reakcije Bosne i Hercegovine na početak gradnje pelješkog mosta.

Na pitanje o Vladinu raspisivanju lokalnih izbora u Osijeku na dan parlamentarnih izbora, Šeks je rekao da je za građane Osijeka to dobro jer će se tako uštedjeti najmanje pet milijuna kuna, koliko stoje lokalni izbori.

- Cijelo vrijeme, od kada je počela kriza i trakavica gradske vlasti u Osijeku, govorili smo da su novi lokalni izbori u Osijeku najpoštenije i najpravednije rješenje, istaknuo je Šeks.

Kazao je kako očekuje i rješenje krize vlasti u Osječko-baranjskoj županiji jer bi se, dodao je, uskoro na sjednici Županijske skupštine trebalo raspravljati o izglasavanju nepovjerenja županu Krešimiru Bubalu i Županijskom poglavarstvu.