Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za Šeksa oko pelješkog mosta ništa nije sporno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je nakon svečanosti otvorenja carinarnice u Virovitici izjavio novinarima da na gradnju pelješkog mosta prigovaraju samo oni koji ne žele prihvatiti realnost da je gradnja mosta u najboljem interesu Hrvatske.

- Povjerenstva obiju vlada, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine,
parafirala su i usuglasila sve oko gradnje mosta za Pelješac. Hrvatska ga gradi na svom teritoriju i mislim da su ishitrene i deplasirane sve izjave i potezi koji govore da je Hrvatska trebala obaviti još neke konzultacije, istaknuo je Šeks.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja

- Oko čega mi moramo postići punu suglasnost kada je most na hrvatskom teritoriju, u hrvatskom akvatoriju, kada su prihvaćeni svi zahtjevi bosansko-hercegovačke strane da gabariti mosta budu takvi da propuštaju prolaz i najvećih brodova koji mogu proći kroz Neumski kanal, rekao je Šeks na zamolbu novinara da komentira reakcije Bosne i Hercegovine na početak gradnje pelješkog mosta.

Na pitanje o Vladinu raspisivanju lokalnih izbora u Osijeku na dan parlamentarnih izbora, Šeks je rekao da je za građane Osijeka to dobro jer će se tako uštedjeti najmanje pet milijuna kuna, koliko stoje lokalni izbori.

- Cijelo vrijeme, od kada je počela kriza i trakavica gradske vlasti u Osijeku, govorili smo da su novi lokalni izbori u Osijeku najpoštenije i najpravednije rješenje, istaknuo je Šeks.

Kazao je kako očekuje i rješenje krize vlasti u Osječko-baranjskoj županiji jer bi se, dodao je, uskoro na sjednici Županijske skupštine trebalo raspravljati o izglasavanju nepovjerenja županu Krešimiru Bubalu i Županijskom poglavarstvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene