Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pozdravilo je u petak najavu kanadskoga ministra državljanstva, useljeništva i multikulturalizma Jasona Kenneya da će Kanada u najskorijem roku ukinuti vize za hrvatske državljane.


'Ukidanjem viza hrvatskim državljanima nositeljima hrvatskih putovnica, bit će otklonjena posljednja prepreka u međusobnoj punoj i slobodnoj komunikaciji državljana Republike Hrvatske i državljana Kanade. U potpunosti dijelimo mišljenje ministra Kenneya da će kanadski bezvizni režim značajno potaknuti ukupnu bilateralnu suradnju između Republike Hrvatske i Kanade, što bi se posebno trebala odraziti na gospodarske odnose, koji u posljednje vrijeme bilježe pozitivan uzlazni trend', ističe se u priopćenju iz MVPEI-a.

'Kanada prepoznala pozitivne pomake u reformama'

Vezani članci Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000 Slika nije dostupna Eurozastupnici inzistiraju da Komisija uvede vize za građane SAD-a i Kanade

'Zadovoljstvo nam je što je kanadska Vlada prepoznala pozitivne rezultate u reformama i napredak koji je u proteklom periodu ostvarila Republika Hrvatska. Nakon ubrzane ratifikacije Protokola o proširenju NATO-a, Kanada je ovom najavom i formalno potvrdila kako na Republiku Hrvatsku gleda kao na ravnopravnog i poželjnog partnera', stoji u priopćenju.

'Odluka kanadske Vlade o ukidanju viza može se smatrati velikim diplomatskim uspjehom u bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Kanade, te je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uvjereno kako će ona uvelike pridonijeti daljnjem razvitku dobrih odnosa i suradnje između dviju zemalja', priopćio je MVPEI.