Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski kotao

CRVENO UPOZORENJE Visoke temperature se nastavljaju - provjerite kada stiže osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Jadranu će sljedeća dva dana biti više od 35 stupnjeva te je izdano crveno upozorenje Meteoalarma.

Čini se da toplotni udar Splićanima više zapravo i nije neka vijest, jer oni već više od 40 dana žive na temperaturama iznad 30 stupnjeva i bore se s nesnosnom vrućinom. Ljeto je i vrućine su normalne - no i domaćima i gostima visoke temperature su dojadile.

'U Splitu se nastavlja čak 43. vrući dan. Takav niz u kojem dnevna temperatura nije pala ispod 30 stupnjeva se i ne događa baš tako često', pojašnjava Damjana Ćurkov, meteorologinja Nove TV.

U Rijeci je tek nešto bolje - temperatura iznad 30 stupnjeva. I u Istri također - tko god je mogao potražio je spas od vrućina u moru.

Visoke temperature i sparina utječu na zdravlje. Stoga bi se trebalo pridržavati barem osnovnih pravila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Budite spremni na sve - danas idemo do 39 stupnjeva Celzijevih

'Treba pokušati biti u hladnoj zamračenoj prostoriji gdje je malo svježije, ako moramo izlaziti onda kao umirovljenici hvatati hladovinu, ne izlagati se direktno suncu i nadoknađivati izgubljenu tekućinu', savjetuje dr. Leonardo Bressan, liječnik obiteljske medicine.

Za hrvatski Jadran Meteoalarm je oglasio crveno upozorenje zbog visokih temperatura za slijedeća dva dana. Slušajući osnovne liječničke savjete smanjit ćete rizik od problema koje može izazvati novi toplinski val.

Osim na Jadranu, i na kopnu će temperature tijekom četvrtka uglavnom biti iznad 35, a na istoku moguće i do 37 stupnjeva. UV indeks i dalje u cijeloj zemlji visok pa izbjegavajte izlaganje suncu.
U petak će vrijeme također biti sunčano i vruće, no u kopnene krajeve stiže osvježenje - u subotu poslijepodne i tijekom nedjelje moglo biti lokalnih pljuskova i grmljavine.

I na moru iduća dva dana sunčano i vruće ili vrlo vruće. Za vikend bi, međutim, i na Jadranu moglo biti pljuskova praćenih grmljavinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene