Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna tjeralica za Glavaša

'Neka mi se sudi u BiH!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, osuđen u Hrvatskoj na 10 godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina u Slavoniji, nakon što se privremeno sklonio u Bosnu i Hercegovinu, dao je intervju za Dnevni avaz.

U razgovoru je Glavaš najavio i da je spreman da mu se suđenje ponovo vodi pred sudovima u BiH, te ističe punu spremnost za saradnju s institucijama BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen mu pritvor Raspisana tjeralica za Glavašem Slika nije dostupna Nakon MIP-ove odluke Očekuje se odluka o pritvaranju Glavaša

Načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je za Dnevnik.hr da je za trenutno najtraženijim hrvatskim bjeguncem Branimirom Glavašem raspisana međunarodna tjeralica. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u Tovarniku da je za Branimirom Glavašem danas raspisana međunarodna tjeralica.

'Tjeralica je izdana, ići ćemo preko Interpola, a vidjeli ste kakav Glavaš ima status u BiH. To je, rekao bih, izvan ingerencije našeg djelovanja', izjavio je Karamarko dodajući kako hrvatska policija kontaktira s policijom BiH. BiH policija ima svoju proceduru. Glavaš će bit pozvan na razgovor ako već nije, a nakon toga će odlučiti što će s građaninom svoje Republike", rekao je Karamarko

Branimiru Glavašu koji je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina, jučer je određen pritvor i raspisana je tjeralica. Odluka o pritvaranju Glavaša donesena je nakon što mue Mandatno-imunitetno povjerenstvo ukinulo zastupnički imunitet te izdalo odbrenje za pritvor. Sudac Željko Horvatović, koji je predsjedavao sudskim vijećem koje je krajem prošlog tjedna nepravomoćno osudilo Glavaša i još petero optuženika u slučaju 'selotejp', odmah je jučer policiji izdao nalog za raspisivanje tjeralice. Branimir Glavaš je na dan izricanja presude otišao u BiH, čije državljanstvo također ima. Iako se već danima bruji da je Glavaš u Hercegovini, policija ga je službeno prvo morala tražiti na njegovim poznatim adresama u Hrvatskoj.

>> Ekskluzivna fotografija: Glavaš na Vran planini

Jučer smo objavili prvu fotografiju Branimira Glavaša otkako je u petak prije izricanja presude u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' napustio Hrvatsku.Fotografija je slikana jučer s puta za Sarajevo. Iza Glavaša je panorama s pogledom na Blidinsko jezero, a fotografija je slikana s Vran planine. Kako saznajemo Glavaš je išao u Sarajevo gdje je popio kavu i ručao ćevape.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene