Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O 'trećem putu'

'Za dobre inicijative uvijek ima prostora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović komentirao je mogućnosti stvaranja 'trećeg puta' na političkoj sceni između HDZ-a i SDP-a.

Josipović je na to rekao kako 'za dobre inicijative uvijek ima prostora, a na kraju je sud javnosti taj koji odlučuje je li inicijativa dobra ili ne'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obnova stare zgrade Sabor se seli! Traži se novi prostor, objavljeni detalji koje mora ispunjavati Slika nije dostupna Inauguracija predsjednika 'Dolazak Josipovića nije tako dramatičan poput Mesićevog'

Demokracija podrazumijeva pravo svakoga da se izrazi i kroz političke inicijative, poručio je Josipović nakon skupa u povodu 10. obljetnice smrti Vlade Gotovca.

Josipović: Zakon je vrlo jasan

Upitan hoće li, u skladu sa svojom nedavnom izjavom kako se brojne državne institucije pa i državna revizija prave da nije njihova zadaća prijavljivati sumnjive postupke i pretvorbe, o tome konkretno razgovarati s premijerkom Jadrankom Kosor, Josipović je kazao kako je to 'manje stvar same premijerke'.

Rekao je kako je to stvar svakoga tko obnaša dužnost u pojedinom državnom tijelu da poštuje zakon. 'Zakon je tu vrlo jasan: državna tijela dužna su prijaviti kaznena djela za koja saznaju u obavljanju svojih dužnosti'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene