Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povovodom zatvaranja varaždinskog aerodroma i smjene na čelu tvrtke Varaždin Airport oglasila se i T7 grupa, odnosno njihova tvrtka Winair.


U svom priopćenju ističu kako ocjenjuju političkom, vrlo nepromišljenom i zaista sramotnom odluku gradonačelnika Gorana Habuša da opozove člana uprave Varaždin Airporta suprotno ugovoru o zajedničkoj suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin, sklopljenom između Grada Varaždina i tvrtke Winair.

U zrakoplovstvu odgovorna osoba na aerodromu, prema zahtjevima Agencije za civilno zrakoplovstvo, mora imati određene kvalifikacije na osnovu kojih bilo koji aerodrom u Hrvatskoj može zadržati svoj certifikat koji mu omogućava nesmetano odvijanje raznih letačkih operacija, a koji je u ovom slučaju upravo iz navedenog razloga privremeno oduzet.

>> Inspekcija zatvorila varaždinski aerodrom, direktor smijenjen

Tim više što su i gradonačelnik Habuš i pročelnik Vlašić bili u nekoliko navrata prethodno upozoravani od strane, sada bivšeg direktora Varaždin Airporta, na tu izuzetno važnu činjenicu, njima izgleda apsolutno ne smeta zatvaranje varaždinskog aerodroma kojemu se u povijesti postojanja takvo što još nije dogodilo.

Ne smeta im očigledno niti činjenica da se trenutačno na varaždinskom aerodromu nalaze tri škole letenja, među kojima je i ona Prometnog fakulteta iz Zagreba, koja obučava profesionalne pilote, a koji do daljnjega, zbog zatvaranja, neće moći prolaziti kroz predviđenu obuku.

Gubitak certifikata ne samo da predstavlja pravo 'samoubojstvo' za varaždinsko zrakoplovstvo već će zbog toga i izostati godišnji prihod aerodroma koji je do kraja ove godine mogao iznositi oko milijun kuna, navodi se u propćenju Winaira.

>> Varaždin: Buknuo požar u Zagrebačkoj ulici, vatrogascu pao crijep na glavu

Ističu kako ne ulaze u ocjenjivanje kompetencija novoimenovanog člana uprave Varaždin Airport-a Danijela Borovića, ali on, prema njima, nema prethodnog iskustva u civilnom zrakoplovstvu. Napominju i kako je samo Borovićevo imenovanje provedeno suprotno odredbama ugovora o zajedničkoj suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin sklopljenog između Grada Varaždina i tvrtke Winair sukladno kojem mora postaviti upravu u suglasju s partnerom, odnosno na prijedog Winair-a, a koji je za Grad obvezujući.

Habuš je tim činom još jednom potvrdio da ne mari za poštovanje važećih ugovora već i dalje nastavlja kršiti zakon provodeći vjerojatno političke naloge svog stranačkog šefa Radimira Čačića, navodi se u priopćenju. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Varaždinu prava drama: Mladić u Audiju bježao policiji, a kad je vidio da nema kud, jednog policajca pokušao pregaziti Varaždinsko odlagalište otpada - 2 Varaždin izbjegao napuljski scenarij, od sutra se ponovo odvozi smeće: "Ne znam tko će to preuzeti, meni je svejedno, samo da se to ne događa"