Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prazne police

Vukovarski Caritas pred zatvaranjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarskom Caritasu prazne su police. Siromašnih nikad više nije bilo, a donacija sve manje.

Tako ustanova koja skrbi za oko 1500 ljudi strahuje da će uskoro morati zaključati vrata. Sve je više zahtjeva i za plaćanje režija siromašnim obiteljima, što Caritas ne može financirati. Najpotrebnija im je hrana i higijenske potrepštine pa u pomoć pozivaju građane. 'Briga za siromašne ne smije biti samo briga Caritasa. To je naša opća briga, naše opće dobro ili zlo i moramo se brinuti jer ako zajedno tražimo rješenje, naći ćemo ga', poručio je fra Vjenceslav Janjić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

>> Nevjerojatna drskost lopova: Provalili u Caritas

'Ja ovdje već deset godina volontiram, nikad nismo imali toliki pritisak da nam traže hranu kao ove godine', ispričao je Ivan Crnjac, voditelj skladišta Caritas. Dodaje kako je jučer trebalo stići brašno, ni nije, a pred vratima je ostalo 150 obitelji.

Osjetljivi na tuđu nepriliku, Vukovarci bi pomogli, no njihove su prilike skromne. Apsurd je da dok se Caritas sa nekoliko vreća krumpira u ispražnjenom skladištu bori za opstanak, na tržnici je odbačena salata i kupus, naranče i rajčice. Godišnje u kontejnerima završi hrane vrijedne nevjerojatne 4 milijarde kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene