Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vukovarskom Caritasu prazne su police. Siromašnih nikad više nije bilo, a donacija sve manje.


Tako ustanova koja skrbi za oko 1500 ljudi strahuje da će uskoro morati zaključati vrata. Sve je više zahtjeva i za plaćanje režija siromašnim obiteljima, što Caritas ne može financirati. Najpotrebnija im je hrana i higijenske potrepštine pa u pomoć pozivaju građane. 'Briga za siromašne ne smije biti samo briga Caritasa. To je naša opća briga, naše opće dobro ili zlo i moramo se brinuti jer ako zajedno tražimo rješenje, naći ćemo ga', poručio je fra Vjenceslav Janjić.

>> Nevjerojatna drskost lopova: Provalili u Caritas

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

'Ja ovdje već deset godina volontiram, nikad nismo imali toliki pritisak da nam traže hranu kao ove godine', ispričao je Ivan Crnjac, voditelj skladišta Caritas. Dodaje kako je jučer trebalo stići brašno, ni nije, a pred vratima je ostalo 150 obitelji.

Osjetljivi na tuđu nepriliku, Vukovarci bi pomogli, no njihove su prilike skromne. Apsurd je da dok se Caritas sa nekoliko vreća krumpira u ispražnjenom skladištu bori za opstanak, na tržnici je odbačena salata i kupus, naranče i rajčice. Godišnje u kontejnerima završi hrane vrijedne nevjerojatne 4 milijarde kuna.