Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama dobro rade

Vukovar među najboljima po povlačenju novca iz EU fondova: "Ovo je novi poticaj za usvajanje nekih budućih projekata"

Vukovar je jedan od najboljih hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava. Prema podacima Ministarstva financija za 2022. Vukovar je zauzeo šesto mjesto po osiguranom novcu iz EU fondova.

Vukovar je među najboljim gradovima kada je u pitanju povlačenje sredstava iz Europske unije. Ministarstvo financija iznijelo je podatke u kojima je Grad heroj zauzeo šesto mjesto po osiguranom novcu iz EU fondova.

U najboljih 10 gradova je i u razdoblju od 2014. do kraja prošle godine s osiguranih 114 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izjava za medije Plenković o 30 promijenjenih ministara: "To je potpuno bezvezna teza. Samo ih je dvoje otišlo zbog nekog problema"

Zadovoljstvo uspjehom grada Vukovara u povlačenju novca iz fondova Europske unije izrazio je Filip Sušac, zamjenik gradonačenika Vukovara Ivana Penave.

"Trenutno Grad Vukovar i dalje provodi brojne projekte. Glavni kapitalni projekt koji provodimo je projekt Adica, park šuma Adica, odnosno izgradnje adrenalinskog parka i šetnice", izjavio je Sušac.

Pročitajte i ovo GSV; ILUSTRACIJA - 3 Izabrano novo vodstvo Održana posljednja sjednica GSV-a: "Naša su očekivanja da porast plaća kompenzira dodatne troškove građana, prije svega inflaciju"

Da će Vukovar i u budućnosti nastaviti s pojektima financiranim od Europske unije najavio je Darijan Zeko, direktor Razvojne agencije Vukovar.

"Daje novi elan, novi poticaj za usvajanje nekih budućih projekata, budućih ciljeva. No, isto tako moramo biti oprezni i prihvatiti to kao kao jednu obvezu i odgovornost da moramo još bolje i još jače kroz iduću godinu", rekao je Zeko.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene