Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava za medije

Plenković o 30 promijenjenih ministara: "To je potpuno bezvezna teza. Samo ih je dvoje otišlo zbog nekog problema"

Održala se sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a nakon koje premijer Andrej Plenković dao izjavu za medije.

U 14 sati održala se sjednica Predsjedništva HDZ-a. Nakon toga će se održati sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković koalicijskim je partnerima danas predstavio kandidata za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana koji je dobio punu potporu.

"Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju i časti, prije svega predsjedniku Andreju Plenkoviću. Kao i dosad, spreman sam suočiti se sa svim izazovima, savjesno i odgovorno raditi u interesu i na dobrobit svih hrvatskih građana. A upravo je to cilj naše Vlade", poručio je Habijan na X-u.

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 8 TRIJUMF ILI KRAĐA? Potvrđena Vučićeva pobjeda, vođa oporbe otvoreno: "Nismo pokradeni mi, nego građani. Evo gdje smo pogriješili...""

"To je više medijska afera, nego afera Vlade"

Predsjednik Vlade je nakon sjednice dao izjavu za medije. "Prihvatili smo i program rada i financijsko izvješće za 2023. godinu", započeo je.

Habijan je dobio podršku sva tri tijela.

"I u Saboru je bio vrlo vidljiv u nastupima. Pravnik je, bavio se korporativnim pravom. Prvi zadatak mu je da polovi konce. To je jako veliko ministarstvo koje ima puno nadležnosti", pojasnio je.

Komentirao je i smjenu čak 30 mnistara u njegovim mandatima.

"Dakle, kruži po internetu argument od 30 ministara, a Macron je promijenio 67 ministara, a on je kraće na vlasti nego ja. Ispada da su svi otišli zbog problema, ali samo ih je dvoje otišlo zbog sumnje u nezakonita dijela. Samo dvoje, od 30. Argument je potpuno bezvezan", rekao je pa nastavio: "Maknimo se od provincijalne logike koja ne vidi dalje od Bregane."

Naveo je i kako su sa sjednice Vlade uputili priopćenje i formalni zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Sabora. "Ona će prema riječima predsjednika Sabora Jandrokovića biti u srijedu. Prije toga će biti Habijanovo predstavljanje na odborima", pojasnio je Plenković.

Nastavio je tvrditi da je afera u kojoj je smijenjen ministar zapravo afera oporbe. "To je više i medijska afera nego afera Vlade", dodao je.

Pročitajte i ovo Damir Habijan - 3 Novi ministar Habijan dobio jednoglasnu podršku parlamentarne većine: "Njegova prva zadaća je da dobro preuzme konce Ministarstva"

O tome da je afera potpoljena rekao je da se namjerno tako izrazio.

"Niste me pitali tada pa sam namjerno vratio temu. To je afera Mosta, imate dokaze u porukama gdje jedan zastupnik Mosta kaže, poštedi ovoga, nema veze mi ćemo usmjeriti na Plenkija. Most to selektira i preusmjerava, a vi to prenosite kao istinu. Velika, teška afera oporba i onda koriste te informacija da ruše Vladu, našu! Afera je oporbena", naveo je.

Komentirao je novi Zakon o elektroničkim medijima nakon što su ga novinari upozorili da je dobio brojne negativne kritike.

"Ja nažalost ne vidim panegirike Vladi. Koje su to medijske kuće koje sedam godina sustavno hvale Vladu? Ako ih nađete ja ću reći da ste vi super. Dapače, svi se trude koliko su kritizirali Vladu. To je jedna izmišljotina dijela oporbe", rekao je Plenković.

Što se tiče BBB-ovaca rekao je sljedeće:

"Oni su od naših dečkiju opet postali huligani. Što god mi napravimo bit će uvijek neka kontra."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene