Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros su bez grijanja ostali stanari 142 stana u vukovarskim višestambenim zgradama na adresi Dunavska 5 i 7, te zaposlenici županijske uprave Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem i Ureda državne uprave u tom gradu.


Iz gradske tvrtke za proizvodnju i distribuciju toplinske energije Tehnostana izvijestili su jučer potrošače koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz kotlovnice D2 u Dunavskoj 5 u Vukovaru, a kao energent koristi loživo ulje, da će od danas ostati bez grijanja jer zbog blokade računa Tehnostan ne može kupiti loživo ulje.

FOTO Državne stanove zaposjeli žohari i ilegalci, a 1.300 obitelji čeka stan

Vezani članci Oznake na benzinskim postajama (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Novi udarac po džepu za vozače: Jedna vrsta goriva neznatno pojeftinila, ali zato druge dvije... Demografska slika Vukovara - 3 Iako Slavonija bilježi demografski potop, u Vukovaru se vide pomaci: "Povukli smo poticaje, što je bio velik vjetar u leđa"

Po riječima predstojnika županijskog Ureda državne uprave Gorana Bošnjaka, u uredima danas nema grijanja. U uredima s klima uređajima djelatnici se griju na taj način, a u drugima su postavljene električne grijalice, kazao je Bošnjak.

Žiro račun vukovarskog Tehnostana blokiran je 16. rujna zbog dugovanja Prvome plinarskom društvu (PPD) kojemu za isporučeni plin ta gradska tvrtka duguje oko 5,9 milijuna kuna. Nedavno je Tehnostan zbog neplaćanja računa dobio i opomenu pred isključenje HEP-a, ali je s tom državnom tvrtkom dogovoreno da se isključene iz električne mreže odgodi do 20. studenoga, do kada bi se, nadaju se u Tehnostanu, trebalo pronaći rješenje za probleme te gradske tvrtke. U protivnom, bez grijanja će ostati svi vukovarski stanovi, njih oko pet tisuća, koji su u većini u državnom vlasništvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook