Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lopovluk i kriminal'

FOTO Državne stanove zaposjeli žohari i ilegalci, a 1.300 obitelji čeka stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak navečer u Dnevniku Nove TV objavljene su šokantne snimke državnih stanova u Vukovaru. Takvih je stanova 5200, devastirani su, ilegalno useljeni ili prazni. S druge strane,1300 obitelji je nezbrinuto i treba krov nad glavom.

Devastirani, opljačkani, naseljeni ilegalnim stanarima, puni žohara - vukovarski stanovi očit su primjer nebrige vlasnika, odnosno države, o svojoj imovini.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Provjereno: Zgrada - 6 Čiji su to stanovi? Cijeli život provela u stanu u centru Zagreba pa doznala da mu nije vlasnica: "Kako netko može prodati nešto ako nije vlasnik?"

Podsjećamo, u gradu Vukovaru država još uvijek upravlja s 5200 stanova. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je u utorak boravio u Vukovaru, tvrdi da država nije loš gospodar.

'To nije stvar nebrige države. To je stvar divljaštva, lopovluka i kriminala. Da netko pljačka i ulazi u tuđu imovinu, da razbija vrata, da iznosi imovinu van, radi nered. Prema tome, to je jedino pitanje policije i policija će vjerojatno, nadam se, odradit svoj dio posla i to riješiti', izjavio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

VIDEO Pogledajte vukovarsku zgradu strave

Krađa i devastacija traju godinama. Vukovarske zgrade strave uredno posjećuju službenici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Žohari okupirali državne stanove, a mlade vukovarske obitelji stambeno su nezbrinute. Na listi za stanove je 1300 osoba.

'Sasvim nedvojbeno višak stanova u gradu Vukovaru, a imate ovakvu problematiku i što je najgore imate listu čekanja za te stanove sa preko 1300 imena na njoj', kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (HDZ).

Apsurd do apsurda u najsiromašnijem hrvatskom gradu. Svi su na gubitku - i građani Vukovara i država.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene