Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U MVPEI-ju smatraju da je Jeremić zloupotrijebio izjavu žaljenja koju je Josipović dao tijekom boravka u BiH.


Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u svome je govoru u Anconi zloupotrijebio izjavu žaljenja koju je za posjeta Bosni i Hercegovini dao hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ocijenilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Vezani članci Željko Komšić Komšić i Džaferović: Srbija nastavlja provoditi svoj ratni plan kroz progon građana BiH Noćni klub VIDEO Kad već ne rade klubovi u Hrvatskoj, mladi Dalmatinci okupirali klubove u BiH

Jeremić je u srijedu na sastanku Jadransko-jonske inicijative (JJI) govorio o tome da su odnosi Srbije i Hrvatske počeli popravljati i zatim kazao da je Srbija 'također ohrabrena što je u parlamentu BiH izrazio duboko žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala ljudske patnje i podjele'.

'Srbijanska politika na ovaj način zloupotrebljava izjavu žaljenja koju je predsjednik Ivo Josipović dao tijekom boravka u Bosni i Hercegovini', rekao je za Hinu glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun. 'Takva strategija nije neočekivana za MVPEI i znat ćemo na nju odgovoriti', rekao je glasnogovornik.

>> Jeremić: Hrvatska, BiH i Srbija moraju prekinuti začarani krug

Dragun je rekao da su 'svi govornici bili okrenuti budućnosti, zajedničkoj suradnji i integraciji u Europsku uniju osim srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića koji je uglavnom govorio o prošlosti i temama kojima na ovakvim skupovima nije bilo mjesta'. Predsjednik Josipović je u govoru zastupnicima u BiH 14. travnja rekao kako duboko žali što je i Republika Hrvatska svojom politikom u 90-im godinama prošlog stoljeća pridonijela stradanjima ljudi i podjelama. (Hina)