Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ u Osijeku odlučio je da više neće davati neupitnu potporu gradonačelniku Ivanu Vrkiću.


Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je u utorak da unatoč odluci osječkog HDZ-a gradska vlast, barem u ovome trenutku, nije ugrožena te procjenjuje kako nema razloga da se u Osijeku ide na nove izbore, već da treba odraditi postojeći mandat.

Vezani članci Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže"

Osječki HDZ danas je izvijestio kako su odlučio napraviti odmak od dosadašnje neupitne potpore gradonačelniku Vrkiću, da će i dalje podupirati njegove projekte koji budu bili na dobrobit građana, ali da će HDZ-ovo stajalište u Gradskom vijeću ovisiti od projekta do projekta.

Nakon sastanka s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem gradonačelnik Vrkić je, na upit novinara da komentira raspad vladajuće gradske koalicije nakon odluke HDZ-a, kazao kako se ne može raspadati nešto što možda nije ni postojalo, jer se različito tumači jesu li u pitanju bile koalicije ili programski savezi.

Ocijenio je kako je današnji događaj "unutarnja stvar HDZ-a" te da stranke u nekim situacijama, pogotovo ako su izazvane skorim parlamentarnim izborima, mogu odrediti svoju poziciju, svoj interes i definirati svoju budućnost.

Glavaš došao na sjednicu osječkog Gradskog vijeća

Vrkić smatra da su nakon odluke HDZ-a možda ugroženi odnosi u osječkom Gradskom vijeću, ali, kaže, neće provoditi politiku koja "vodi računa o dignutim rukama", jer je dobio mandat riješavati probleme građana, a ne da ih multiplicira, kroz različite političke prijepore.

Ističe da među većinom u Gradskom vijeću ima prijepora, razgovora, razumijevanja i nerazumijevanja, ali da "ništa nije izvan normale" te da je koncentriran na projekte, koje treba odraditi ove godine, na korist građana.

Ne zanimaju me nikakvi izbori. Ako netko misli da to treba, taj to mora javno reći, i odgovarati za to što se onda bavimo nekim drugim pitanjima, poručio je osječki gradonačelnik Vrkić.

Na novinarski upit hoće li prihvatiti ostavke direktora gradskih poduzeća i članova Upravnih vijeća i Nadzornih odbora iz redova HDZ-a, Vrkić je kazao kako će se o tome očitovati nakon što ih zaprimi u pismenom obliku.

Kaže kako je HDZ sudjelovao i utjecao na definiranje cjelokupne gradske vlasti, da imaju pravo misliti drugačije, ali i da, skupa s njim, snose odgovornost za ono što je dosad učinjeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook