Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima pravo na žalbu

Vrhovni sud potvrdio 33 godine zatvora majci koja je ubila trogodišnjeg sina u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Puli kojom su Puljanka Chiara Pašić i 15-godišnja maloljetnica proglašene krivima da su 23. svibnja 2017. zajedno ubile trogodišnjeg sina Chiare Pašić.

Njihove žalbe, kao i onu Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Vrhovni sud odbio je kao neosnovane. Tako je Chiari Pašić potvrđena kazna od 33 godine zatvora, no upravo zbog činjenice da je riječ o kazni dugotrajnog zatvora, presuda još nije pravomoćna, jer Pašić ima pravo na još jednu žalbu, o kojoj će, u trećem stupnju, također odlučivati Vrhovni sud.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

Početkom rujna pravomoćna je postala odluka 15-godišnjoj (su)počiniteljici ubojstva kojom je upućena u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, uz to da se svakih šest mjeseci preispituje hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom. I Chiari Pašić i maloljetnici prvostupanjskom je presudom, nakon suđenja koje se odvijalo iza vrata zatvorenih za javnost, izrečena mjera obveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine, a maloljetnici i pojačane mjere odgoja.

Ubojstvo koje je šokiralo širu javnost zbilo se 23. svibnja 2017. godine između 19:14 i 20:36 sati, a iz presude kojom su Chiara Pašić i maloljetnica proglašene krivima proizlazi da su trogodišnjeg dječaka ubile u spavaćoj sobi stana u zgradi u Akvilejskom prilazu 2. Dječaka koji je ležao na krevetu najprije je, držeći mu jastuk na licu, gušila maloljetnica, i to dok mu je majka Chiara držala noge. Potom je noge dječaka držala maloljetnica, a majka je stavila jastuk na njegovo lice i sjela na njega. Agonija dječaka trajala je oko pola sata, utvrđeno je u dokaznom postupku, a sud je prilikom izricanja kazne tu činjenicu, što je potvrdio i Vrhovni sud, pravilno ocijenio otegotnom okolnošću, piše Glas Istre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene