Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici predsjedništva HDZ-a odlučeno je da se protiv njega pokrene stegovni postupak.


Predsjedništvo HDZ-a je priopćenjem u popodnevnim satima obznanilo kako je Damir Polančec suspendiran sa svih dužnosti u stranci, a istovremeno je protiv njega pokrenut i unutarstranački stegovni postupak. U Vladi se danas sastalo uže vodstvo HDZ-a, koje se na sastanku informiralo o okolnostima današnjeg uhićenja bivšeg potpredsjednika Vlade i člana predsjedništva stranke Damira Polančeca, no sudionici sastanka novinarima nisu htjeli otkriti očekuju li Polančeca sankcije u stranci.

>> Kosor: Razgovarat ćemo o izbacivanju Polančeca iz predsjedništva HDZ-a

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih'' Slika nije dostupna Vlada: smanjen broj radnih dozvola strancima

>> Ekskluzivni Video -  Polančec: Nije vrijeme za razgovor

'Bit će priopćenje', odgovorio je zamjenik predsjednice HDZ-a i potpredsjednik vlade Darko Milinović na pitanje kako će stranka reagirati na Polančecovo uhićenje. Ustvrdio je da se na sastanku razgovaralo o gospodarskim temama i o ustavnim promjenama, a na pitanje šteti li Polančecov slučaj stranci odgovorio je, 'naravno da šteti'.

'Na sjednici Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice , jednoglasno je odlučeno da se Damir Polančec suspendira sa svih stranačkih dužnosti te da se protiv njega pokrene stegovni postupak' koje je stiglo malo kasnije.

Potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković kazao je međutim da se vodstvo u vladi među ostalim informiralo o Polančecovu slučaju, koji, smatra Čobanković 'sigurno nije naročito koristan stranci'. Na pitanje hoće li Polančec biti izbačen iz stranke odgovorio je da će o tome ovih dana odlučiti predsjedništvo.

U Vladu došao i Karamarko

Na dvosatnom sastanku u Vladi bili su i potpredsjednici HDZ-a Ivan Šuker, Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta te glavni tajnik stranke Branko Bačić, a u Vladu je u međuvremenu ušao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Još uvijek je neizvjesno hoće li se Predsjedništvo sastati danas, kako je jutros najavljivano, ili narednih dana.

Premijerka je danas potvrdila da će se u HDZ- u razgovarati o mogućem izbacivanju Damira Polančeca iz predsjedništva stranke.

Naglasila je kako, kad je korupcija u pitanju, nema nedodirljivih, te dodala kako podržava borbu protiv korupcije. 'Bez obzira na to o kome je riječ, kako mu je ime i prezime, te kojoj stranci pripada, državne institucije imaju punu potporu Vlade i HDZ-a. Naravno važno je voditi računa o tome da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže krivnja', dodala je kao komentar na privođenje Damira Polančeca premijeka Kosor.