Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici predsjedništva HDZ-a odlučeno je da se protiv njega pokrene stegovni postupak.


Predsjedništvo HDZ-a je priopćenjem u popodnevnim satima obznanilo kako je Damir Polančec suspendiran sa svih dužnosti u stranci, a istovremeno je protiv njega pokrenut i unutarstranački stegovni postupak. U Vladi se danas sastalo uže vodstvo HDZ-a, koje se na sastanku informiralo o okolnostima današnjeg uhićenja bivšeg potpredsjednika Vlade i člana predsjedništva stranke Damira Polančeca, no sudionici sastanka novinarima nisu htjeli otkriti očekuju li Polančeca sankcije u stranci.

Vezani članci Andrej Plenković Objavljene nove cijene ulja, šećera i dviju vrsta mesa. Plenković zaprijetio: "Oni koji su neopravdano dizali cijene snosit će novčane kazne" Oleg Butković u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Jedan od najdugovječnijih ministara u Plenkovićevoj Vladi: "Moja narav je takva da sam dosta strpljiv. Za politiku morate biti malo i nadareni"

>> Kosor: Razgovarat ćemo o izbacivanju Polančeca iz predsjedništva HDZ-a

>> Ekskluzivni Video -  Polančec: Nije vrijeme za razgovor

'Bit će priopćenje', odgovorio je zamjenik predsjednice HDZ-a i potpredsjednik vlade Darko Milinović na pitanje kako će stranka reagirati na Polančecovo uhićenje. Ustvrdio je da se na sastanku razgovaralo o gospodarskim temama i o ustavnim promjenama, a na pitanje šteti li Polančecov slučaj stranci odgovorio je, 'naravno da šteti'.

'Na sjednici Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice , jednoglasno je odlučeno da se Damir Polančec suspendira sa svih stranačkih dužnosti te da se protiv njega pokrene stegovni postupak' koje je stiglo malo kasnije.

Potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković kazao je međutim da se vodstvo u vladi među ostalim informiralo o Polančecovu slučaju, koji, smatra Čobanković 'sigurno nije naročito koristan stranci'. Na pitanje hoće li Polančec biti izbačen iz stranke odgovorio je da će o tome ovih dana odlučiti predsjedništvo.

U Vladu došao i Karamarko

Na dvosatnom sastanku u Vladi bili su i potpredsjednici HDZ-a Ivan Šuker, Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta te glavni tajnik stranke Branko Bačić, a u Vladu je u međuvremenu ušao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Još uvijek je neizvjesno hoće li se Predsjedništvo sastati danas, kako je jutros najavljivano, ili narednih dana.

Premijerka je danas potvrdila da će se u HDZ- u razgovarati o mogućem izbacivanju Damira Polančeca iz predsjedništva stranke.

Naglasila je kako, kad je korupcija u pitanju, nema nedodirljivih, te dodala kako podržava borbu protiv korupcije. 'Bez obzira na to o kome je riječ, kako mu je ime i prezime, te kojoj stranci pripada, državne institucije imaju punu potporu Vlade i HDZ-a. Naravno važno je voditi računa o tome da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže krivnja', dodala je kao komentar na privođenje Damira Polančeca premijeka Kosor.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju