Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrgorčane, koji u nedjelju na trećim prijevremenim lokalnim izborima biraju gradonačelnika i Gradsko vijeće, u izborno jutro je dočekao grafit 'Di su pare?', ispisan na cesti pred sjedištem Gradske uprave i transparent s istim pitanjem postavljen na kuli iznad grada.


Komunalci su skinuli transparent, ali je grafit koji je napisan fasadnom bojom ostao. 

Vezani članci Peđa Grbin Grbin o lokalnim izborima: ''Ja sam za način izlaska koji će jamčiti da se s čela makne koruptivna hobotnica Milana Bandića'' Teške zlouporabe osobnih podataka, glasanje na izborima u BiH - 6 Fiktivni glasači za BiH izbore prijavljeni čak i u mesnici: "Ljude je tu prijavio, ne znam ni kako se zovu"

Za dužnost gradonačelnika troje je kandidata: Nada Jelavić iz HDZ-a, koju je kandidirala Domoljubna koalicija HDZ-HSP AS-HSS; Rade Bobanac iz SDP-a, kojega je kandidiarala kolaicija 'Zajedno za Vrgorac' SDP-a i HNS-a; te Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM).

U gradsko vijeće Vrgorca bira se 15 vijećnika, a biračima su ponuđene četiri liste kandidata; HDZ-HSP AS-HSS, SDP-HNS, NLM i HSU.

U protekle tri godine, to jest od svibnja 2013. godine kada su u Hrvatskoj održani redovni lokalni izbori, u Vrgorcu su prijevremeni lokalni izbori održani u prosincu 2014. i u srpnju 2015. godine.

Ako ni jedan kandidat za gradonačelnika danas ne dobije natpolovičnu većinu, ide se u drugi krug 19. lipnja. (Hina)