Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Zimske su temperature stigle, a provjerite gdje će donijeti i pokoju pahulju snijega

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Konačno su stigle i zimske temperature, a s njima stiže i pokoja pahulja snijega. No sredinom tjedna opet stiže južina.

Prilično hladno i vjetrovito vrijeme kakvo smo u većini zemlje imali u nedjelju nastavlja se i u ponedjeljak uz nešto slabiji sjeverac i buru na sjevernom i srednjem Jadranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Uz ove konačno zimske temperature noćas i u ponedjeljak, pogotovo prijepodne, mogla bi zalepršati i pokoja pahulja snijega - kao što je bilo i u nedjelju u istočnim i gorskim krajevima. Jedino će na jugu Jadrana i dalje puhati umjereno jugo, uz koje će ponegdje još biti slabih pljuskova ili kiše.

Ipak, u ponedjeljak će veći dio dana na naše krajeve imati utjecaj polje povišenog tlaka zraka donoseći nam suho i stabilno vrijeme, a na jugu će se još osjećati utjecaj ove ciklone i njezinih fronti.

Ujutro će zato na području južnog Jadrana biti još dosta oblačno i povremeno kišovito, a puhat će slabo do umjereno jugo. Na sjevernom dijelu pretežno sunčano i suho uz uglavnom slabu buru. Kopneni krajevi bit će pretežno oblačni, a u gorju, pa i Slavoniji i Baranji, može još povremeno padati i slab snijeg. Temperatura dosta niska, posvuda u unutrašnjosti ispod nule, a na Jadranu između 4 i 8 stupnjeva.

U ponedjeljak poslijepodne čeka nas postupno razvedravanje, pa će biti i povremenih sunčanih razdoblja. Temperatura će se podići najviše do 2 stupnja, no vjetar će oslabjeti, pa će osjećaj hladnoće ipak biti manji nego u subotu i nedjelju.

Istočni dio poslijepodne također očekuje djelomično razvedravanje i prestanak slabog snijega. I ovdje hladno uz temperaturu uglavnom oko 1 Celzijev stupanj. Puhat će slab istočnjak i jugoistočnjak.

U Istri će se oblaci i povremen slab snijeg zadržati jedino u gorskim područjima gdje temperatura ni tijekom dana uglavnom neće prijeći nulu. Na Jadranu pretežno sunčano uz umjerenu buru i temperaturu od 7 do 9 stupnjeva.

Južni dio Jadrana, pogotovo krajnji jug, još će u ponedjeljak imati povremene pljuskove ili slabu kišu, dok će u sjevernijem dijelu prevladavati sunčano. Najviša temperatura bit će između 7 i 11, a puhat će slabo jugo ili istočnjak.

Na kopnu će idući tjedan ostati uglavnom oblačno vrijeme s povremenim, slabim oborinama, u utorak još na granici kiše i snijega, no kako bude sve više jačala južina, padat će uglavnom kiša, osobito u srijedu. Uz južinu će, naravno, biti osjetno toplije, barem tijekom dana, dok će noći i dalje biti prilično hladne.

Na Jadranu također oblačno i promjenjivo. U utorak će kiša padati uglavnom samo na sjevernom dijelu, dok će se u srijedu proširiti na cijelu obalu. Zapuhat će i jak jugozapadnjak, samo u srijedu prolazno umjeren sjeverozapadnjak

Sutra će još posvuda biti dosta hladno, ali uz razvedravanje. Prema sredini tjedna čekaju nas više temperature, osobito one dnevne, ali uz njih i pretežno oblačno i kišovito vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene