Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I NOĆI ĆE BITI TOPLE

Toplinski val ponovno se bliži vrhuncu. Meteorologinja otkriva kad stiže osvježenje, ali i moguće oluje

Ponedjeljak je bio vruć, a utorak će biti još topliji. Meteorologinja Maja Bubalo donosi kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

Upozorenje na opasnost od toplinskog vala vrijedi za cijelu zemlju, ali u utorak će najopasnije biti u središnjim i istočnim predjelima gdje će temperatura nerijetko prelaziti 35 stupnjeva Celzijevih, pa treba voditi računa o zdravlju.

Još nekoliko dana i toplinski će val doći kraju, iako će to sa sobom donijeti oluje. Nalazimo se u polju povišenog tlaka zraka, a tako će ostati i u utorak kada će s juga i dalje pritjecati vrući zrak.

Ujutro će utorak posvuda biti pretežno sunčano. Na kopnu će puhati slab vjetar, a na moru slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura na kopnu će se kretati između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva, a ponegdje na istoku i koji stupanj više, dok bi u gorju mogao biti koji stupanj manje. Na moru noći ostaju tople, između 20 i 26 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Boris Zubić, dežurni dispečer Zavoda za hitnu medicinu Držite se preporuka Zbog nesnosnih vrućina u Osijeku povećan i broj prometnih nesreća: Dispečer sa Hitne objašnjava kako prepoznati toplinski udar

U središnjim predjelima će i dan biti sunčan, povremeno uz malu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će se kretati većinom između 34 i 37 Celzijevih stupnjeva.

Na istoku će u utorak nebo biti uglavnom vedro, a uz umjeren jugozapadnjak u najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 35 i 37 stupnjeva.

U gorju će biti malo ugodnije. Mjerit će se između 29 i 33 Celzijevih stupnjeva, dok će na moru biti sunčano, uz slabo do umjereno jugo, ponegdje uz obalu i jugozapadnjak, a temperatura će se kretati od 31 do 34 stupnja.

Pročitajte i ovo Kupanje na plaži - 2 RASTU TEMPERATURE DHMZ za utorak izdao narančasto upozorenje za tri hrvatske regije, liječnici upozoravaju - vrijeme može biti vrlo opasno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRHUNAC U UTORAK Novi tjedan, novi toplinski val: Zbog ekstremno visokih temperatura izdana upozorenja

Na jugu zemlje utorak će biti sunčan, povremeno uz malo oblaka. I tu će puhati slabo do umjereno jugo, ponegdje uz obalu jugozapadnjak. Temperatura na obali i otocima bit će većinom između 31 i 34, ali u unutrašnjosti će prelaziti 35.

More ostaje ugodno za kupanje. Temperatura mora većinom će se mjeriti između 24 i 2 Celzijevih stupnjeva. UV indeks u cijeloj je zemlji vrlo visok, pa je potrebno zaštititi se od sunca.

Stiže promjena

Ovakvo će se vrijeme još nastaviti i u srijedu, no u četvrtak na kopno stiže promjena.

Lokalno će u četvrtak poslijepodne i u noći na petak biti intenzivnih pljuskova praćenih grmljavinom, prolazno i olujnim vjetrom. Nije isključena ni pojava tuče. Vjetar će okrenuti na sjeverac, a temperatura će se spustiti ispod 30 stupnjeva pa će ipak biti ugodnije.

Na moru ostaje sunčano i suho, iako u četvrtak na širem riječkom području postoji mogućnost za poneki pljusak. Zapuhat će sjeverozapadnjak, pod Velebitom i bura, ali temperatura se neće značajno mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene