Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Meteorologinja otkriva kakav nas vikend čeka: Najprije ćemo se pržiti, a onda novi problemi

Sunčano i vruće vrijeme kakvo je bilo većinu ovog tjedna, čeka nas još u subotu, a početkom tjedna kraj je toplinskog vala, i to nakon što će nas u nedjelju zahvatiti kratkotrajna, ali burna promjena. S prodorom hladnijeg zraka moguće je jače nevrijeme praćeno tučom i jakim udarima vjetra. Promjena vremena zahvatit će sve krajeve osim Dalmacije, ali i tamo će od ponedjeljka biti manje vruće.

Nakon nekoliko dana utjecaja anticiklone, tlak zraka polako pada približavanjem hladne fronta koja će nas samo okrznuti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

U subotu ujutro bit će sunčano i toplo. Temperature u unutrašnjosti kretat će se između 15 i 23 stupnja Celzijeva, a na moru većinom između 23 i 26. Ujutro će još puhati slab jugozapadnjak, ali kasnije poslijepodne strujanje će se okrenuti prema sjeveroistoku, pa s time stiže i promjena zračne mase.

Dio dio dana u većini područja ostaje sunčan i vruć, a temperature se kreću između 33 i 35 Celzijevih stupnjeva. Jedino će na sjeveru zemlje kasnije poslijepodne biti nestabilno. Tako u Međimurju i Zagorju postoji velika šansa za lokalne pljuskove i grmljavinu, dok će za većinu područja jedina promjena biti prestanak južine i osvježenje zbog umjerenog sjeveroistočnjaka, no i to tek navečer.

Manjih šansi za poneki pljusak ima i u Podravini, ali u većini istočnog dijela bit i u subotu će biti sunčano i vruće. Veći dio dana puhat će slab zapadnjak ili jugozapadnjak, a navečer i će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će od sredine dana zapuhati jugo koje će u nedjelju pojačati na jako. Bit će sunčano i vruće, kao i u gorskim područjima.

Bez promjena u subotu će biti i na jugu. Dan će proći bez oblaka, uz vrućinu i sparinu nakon tople noći. Najviša temperatura mjerit će se između 33 i 38 stupnjeva Celzijeva.

Temperatura je visoka i u moru, a u petak je na nekoliko mjernih postaja izmjereno 27 stupnjeva. Uz takvo vrijeme i UV indeks ostaje vrlo visok za cijelu zemlju.

Sljedećih će se dana lakše disati, a idući će tjedan donijeti kraj toplinskog vala. U nedjelju će još temperature biti visoke, ali nakon pljuskova i grmljavine, koji će u nekim područjima biti izraženiji, moguća je tuča i jaki udari vjetra.

Na sjevernom dijelu Jadrana u nedjelju postoji mogućnost za jače nevrijeme, najviše u noći i ujutro, dok će u Dalmaciji ostati vruće i sunčano. Jako jugo oslabjet će u ponedjeljak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene