Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jaka bura

Najgori dio je prošao: Čeka nas vjetrovito vrijeme uz nešto pljuskova, a u ovim krajevima udari će biti najjači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme koje je u subotu prošlo preko naših krajeva u nekim područjima ostavilo je iza sebe veliku štetu uzrokovanu tučom, jakom, obilnom kišom i jakim udarima sjevernog vjetra.

Nestabilno je bilo u svim krajevima zemlje, dok će u nedjelju pljuskova biti manje, bit će slabiji i pogodit će uglavnom gorski i istočni dio zemlje te unutrašnjost Istre i Dalmacije. Sljedećih dan, dva bit će i dosta vjetrovito, najviše na Jadranu zbog bure i vrlo jakog sjeverozapadnjaka.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija nestabilno vrijeme Za većinu zemlje upaljen meteoalarm: Stižu kiša i grmljavinsko nevrijeme Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo

U nekim područjima će ujutro još biti i slabe kiše ili pljuskova. U ostatku unutrašnjosti biti će kratkotrajna jutarnja magla, a na Jadranu vjetrovito i pretežno sunčano. Puhat će bura, uglavnom umjerena do jaka.

Nedjelja poslijepodne biti će djelomice sunčana, osobito u zapadnijem dijelu dok će istočnije, uz lokalno jači razvoj oblaka, biti pljuskova i kiše. Puhat će umjeren sjeverac, a najviša temepratura 25, 26

Na istoku će u nedjelju biti promjenjivo, poslijepodne će biti dosta pljuskova i kiše. Najviša temepratura će se kretati između 23 i 26 stupnjeva.

Pljuskova će biti i u Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Istre. Na moru i uz obalu će prevladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne će zapuhati umjeren do jak sjeverozapadni vjetar.

Na jugu će prevladavati sunčano iako su poslijepodne, osobito u unutrašnjsoti, mogući kraći i uglavnom slabi pljuskovi. Najviša temeperatura bit će 28 stupnjeva.

More je i u subotu bilo toplo, temperature su od 23 do 26 koliko je izmjereno samo u Rovinju.

Što se tiče UV indeksa, u nedjelju će u većini zemlje biti visok, samo u Dalmaciji vrlo visok.

Početak novog tjedna donijet će nam opet toplije i mirnije vrijeme. Još su u ponedjeljak mogući pljuskovi, puhat će i umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a onda slijedi sunčanije i toplije vrijeme.

Na Jadranu ponedjeljak je u prvom redu vjetrovit dan, na sjevernom dijelu bura će imati i olujne udare. Iza toga i ovdje očekujemo smirivanje vremena.

U nedjelju će biti pljuskova, ali ipak osjetno manje nego u subotu. Zapuhat će bura koja će jake i olujne udare imati još i u ponedjeljak. Toplije i sunčanije slijedi u utorak i srijedu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene