Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je sunčano i vedro vrijeme, no mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Meteorolog otkriva kada

Na moru i dalje većinom sunčano, u kopnenom dijelu zemlje malo šarenije, može biti nešto naoblake uz pokoji pljusak. Posvuda viša temperatura. Više o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro vrlo malo oblaka, uglavnom u unutrašnjosti, najviše u gorju. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura, podno Velebita povremeno i olujnih udara. Temperatura na kopnu od 10 do 15, a na moru većinom između 16 i 21 stupanj.

Poslijepodne pretežno sunčano, u središnjoj Hrvatskoj uz vrlo malu mogućnost za kratki pljusak. Uglavnom će se zadržati suho. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, očekuje nas oko 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali zašto je El Niño opasan? Odgovor zna meteorolog Ivan Čačić

U Slavoniji i Baranji, ipak nešto promjenjivije i nestabilnije, pa su ovdje šanse za pljuskove i grmljavinu ipak veće. No bit će i sunca. Puhat će tek povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu sunčano i vedro, a barem djelomice sunčano i u većini gorske Hrvatske. S tim da je u gorju nestabilnije pa ne isključujemo mogućnost i za poneki pljusak praćen grmljavinom, uz prolazno više oblaka. Pljusak je poslijepodne moguć i u unutrašnjosti Istre. Na moru umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak. Bura će navečer ponovno pojačati. Temperatura u gorju oko 20, do 22, a na moru između 25 i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, no u zaleđu najizglednije, a rjeđe uz obalu može biti ponekog poslijepodnevnog pljuska praćenog grmljavinom. Ujutro i navečer umjerena bura, danju na otocima sjeverozapadnjak, a uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Temperatura na jugu ide i do 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić MALA ŠKOLA PROGNOZE Meteorolog otkriva koliko je ljudi u opasnosti zbog pristupa vodi

Idućih nekoliko dana na kopnu nas očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, ali s promjenjivom naoblakom. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, češće u ponedjeljak za kad se ne isključuje niti mogućnost tuče. Na istoku obilnije kiše i izraženijih pljuskova može biti i u utorak, dok će oborina u srijedu biti rjeđa. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera uz koji se temperatura neće značajnije mijenjati.

Na Jadranu uglavnom sunčano, no i ovdje će idućih dana povremeno biti više oblaka pa onda i ponekog pljuska i grmljavine. Uglavnom će se iz zaleđa, gdje će biti nestabilno, spuštati do obale. Puhat će umjerena i jaka bura, poglavito na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji i prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Ovdje će biti nešto toplije nego u unutrašnjosti, oko 26, 27 stupnjeva. Temperatura mora je oko 20.

Pročitajte i ovo Suša, Ilustracija u drugom dijelu godine Svijet bi se trebao pripremiti: Stiže vremenski fenomen, pomno se prati razvoj događaja

Ukupno gledajući sljedeći tjedan i dalje dosta sunca, toplo, ali povremeno i ponegdje, ovisno o danu, pljuskovi, pri čemu se ne isključuje mogućnost niti lokalno izraženije kiše.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene