Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže osvježenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas je prevladavalo vedro i vruće, a vremenske prognoze najavljuju osvježenje.

Temperatura je danas ponovno u većini krajeva lagano prešla 30 stupnjeva, a često se mjerilo i 3, 4 više. Vrućina i sparina, unatoč suncu, razlog su nepovoljnih biometeoroloških prilika, pa ako ste se danas osjećali umorno, a za to nemate neki valjan razlog, znajte da vas to možda muči i ovo neugodno sparno vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

>> Vremenska prognoza

Sutra će u većini krajeva ipak biti manje vruće, poslijepodne i navečer na kontinentu je moguće i kakvo osvježenje u obliku pljuskova, a nestabilno će se zatim nastaviti i u nedjelju te početkom novog tjedna. Sutra još u polju malo povišenog tlaka, no kako ono ipak slabi, vrijeme neće biti posve stabilno. Prije svega u unutrašnjosti. 

U takvim okolnostima jutro će još uvijek biti uglavnom vedro i vrlo toplo uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura, na kontinentu najčešće između 18 i 23 stupnja, u gorju svježije, od 14 do 17, dok se na Jadranu ponovno očekuje najmanje 20, a mjestimice tijekom jutra i 25 stupnjeva.

Većinom sunčano će se nastaviti i u drugom dijelu dana. Ostat će i vruće, no vrlo vjerojatno nešto manje nego danas. Poslijepodne, a posebno navečer uz umjeren do jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura bit će od 31 do 34 stupnja. Pretežno sunčano, no nestabilnije i manje vruće također će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. U gorskoj Hrvatskoj poslijepodne ponegdje može biti pokojeg pljuska. Isto i u Istri. Puhat će većinom slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar pri čemu će najviša dnevna temperatura biti između 27 i 31 stupanj.

Pretežno sunčano, no malo manje vruće očekuje i Dalmaciju. Vjetar većinom umjeren zapadni i sjeverozapadni. Temperatura od 29 do 33 stupnja. Temperatura mora uglavnom je između 25 i 27 stupnjeva, čini se da se more jako dobro zagrijalo, nekoliko stupnjeva samo u ovom tjednu.

Što se tiče UV indeksa, i dalje u cijeloj zemlji on će biti vrlo visok pa se nikako nemojte zaboraviti i primjereno zaštititi od štetnog sunčeva zračenja.

Od nedjelje će vrijeme u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno i postupno svježije. Kiša i pljuskovi očekuju se prije svega u ponedjeljak, a rjeđe i u nedjelju. Zapuhat će sjeverac, a zatim ponegdje i jak sjeverozapadnjak pa bi se temperatura u utorak mogla poprilično spustiti.

I na moru će biti promjenjivo i postupno manje toplo. U nedjelju još uglavnom suho, a zatim mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji biti više sunca. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a u utorak će zapuhati bura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene