Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Osjetno zahlađenje, obilna kiša, pljuskovi i grmljavina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema vremenskoj prognozi za predstojeće dane sa sjeverozapada će prodrijeti hladniji zrak, što će svibanj toplinski udaljiti od bliskoga ljeta.

Jutro će u mnogim krajevima Hrvatske biti oblačno i razmjerno hladno s kišom, najobilnijom u Dalmaciji. Bit će vjetrovito, a na sjeverenom Jadranu puhat će vrlo jaka bura,s mjestimičnim olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

>> Vremenska prognoza

U središnjoj Hrvatskoj će preko dana biti promjenjivo oblačno, a u Slavonijii pretežito oblačno s povremenom kišom, obilnijom u Slavoniji. Bit će razmjerno hladno, s popodnevnom temperaturom oko 15 Celzijevih stupnjeva. Dodamo li tomu umjerene i jake sjeverne vjetrove, lako ćemo razumjeti nalog našega tijela za toplijom odjećom.

U Istri i na Kvarneru bit će najprije znatno oblačno s mjestimičnom kišom, a zatim djelomično razvedravanje. Puhat će jaka bura, koja će podno Velebita imati olujne udare. U gorskoj Hrvatskoj bit će pretežito oblačno s kišom, obilnijom u Lici. Zahladit će, pa će popodnevna temperatura u gorskoj Hrvatskoj biti samo malo viša od 10 Celzijevih stupnjeva.

>> Stiže promjena vremena: Kiša i olujno jugo!

U Dalmaciji ni danas neće izostati obilna kiša, pljuskovi i grmljavina. Premda će zahladnjeti, Dalmacija će biti najtopliji dio Hrvatske. S početka će na jugu puhati jako jugo, ali će zatim prevladati jaka i bura i sjeverac,

Vremenska prognoza za iduća tri dana

U sljedeća tri dana vrijeme će u kopnenoj Hrvatskoj biti prilično promjenjivo, razmjerno hladno i umjereno vjetrovito. Premda će svaki dan povremeno biti kiše ili pljuskova, neće izostati ni sunčana razdoblja. Vrijeme će najpovoljnije biti u subotu, a najmanje ugodno u nedelju.

I na Jadranu će biti promjenjivo vrijeme s povremenom kišom ili pljuskovima. Kiša najobilnija u nedjelju. U petak i subotu jugo i jugozapadnjak će zamijeniti buru, a u nedjelju će zapuhati zapadnjak. Uzbudljivo za mornare, šetače i odvažne kupače.

Izreka:

Danas je, prema starim kalendarima, spomendan Svete Jelene Križarice, koja je na brdu Kalvariji navodno otkrila križ na kojemu je Isus raspet. Smatra se da je to zadnji proljetni dan kad se može zamijetiti mraz. Na to upozorava izreka: Sveta Jelena Križarica zna mraza s križom donijeti!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene