Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Dokad će se nastaviti vruće vrijeme? Meteorolog otkriva što nas očekuje u sljedećim danima

Vruće je u cijeloj Hrvatskoj, a najtoplije je u srijedu bilo u Zagrebu, Sisku, Slunju i Belom Manastiru, gdje je izmjereno 35 Celzijevih stupnjeva. Hoće li se vrućine nastaviti, u Dnevniku Nove TV otkrio je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Iako je ovaj tjedan bilo jako vruće u cijeloj Hrvatskoj, u četvrtak će biti još toplije - to će vrlo vjerojatno biti najtopliji dan ostatka kolovoza.

Četvrtak će biti paklen jer nam se sa zapada približava jedna fronta, stiže do nas u noći na petak. Nakon nje će biti malo svježije, a u četvrtak još dakle sunčano.

Prijepodne i pretežno vedro - samo će na zapadu biti malo visokih, tankih oblaka. Puhat će slab jugozapadnjak, na moru slabo jugo, koji će jačati prema sredini dana. Najniža temperatura u gorju oko 15, u nizinama 18, a na obali 23.

Sjeverozapadna Hrvatska

Međutim, temperature će naglo rasti, pa će ubrzo postati vrlo vruće. U središnjim predjelima očekujemo oko 36 stupnjeva. Bit će i malo oblačnije nego ujutro, no i dalje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Slavonija

U Slavoniji većinom vedro, rijetko uz malo oblaka. Puhat će slab jugozapadni i jugoistočni vjetar, a temperatura će biti oko 36.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji velike oborine VIDEO Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije: Na cestama se stvorile i bujice

Pročitajte i ovo Udar groma u Škotskoj - 4 MOĆ PRIRODE Spektakularna snimka udara groma oduzima dah: Znate li koje mjesto na Zemlji prima najviše udaraca?

Istra

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne će i dalje biti sunčano, ali uz sve više oblaka. Temperatura će biti oko 33. Jugo jače nego ujutro, puhat će većinom umjereno. U gorju za očekivati jugozapadni vjetar.

Već su mogući izolirani pljuskovi, osobito u Istri, no pravo pogoršanje stiže u noći na petak - tad će biti rasprostranjenih pljuskova, obilne kiše i olujne tramontane.

Dalmacija

U Dalmaciji će biti sunčano i vrlo vruće. Malo oblaka će pristizati sa sjeverozapada. Jugo će ojačati na umjereno, a najviša će temperatura na obali biti oko 33, a u unutrašnjosti do 37.

Temperatura mora i UV indeks

More je danas malo toplije nego jučer, između 23 i 26 stupnjeva, a slično će biti i sutra, ali uz visok i vrlo visok UV indeks, pa je bolje izbjegavati boravak na plaži između 11 i 16 sati.

Iduća tri dana na kopnu

U petak oblačnije i svježije, često uz pljuskove i to već od jutra, osobito na zapadu. Moguća su i lokalna nevremena. Poslijepodne razvedravanje, pa će vikend biti sunčaniji te manje vruć, ispod 30 stupnjeva uz još poneki pljusak, osobito u subotu u Slavoniji.

Iduća tri dana na moru

I na Jadranu će petak biti nestabilan. Očekuje se promjenjivo vrijeme, oblačno i vjetrovito uz lokalne pljuskove, grmljavinu, ali i poneku neveru. No, već za vikend ponovno sunčano i vruće, do 31.

U svakom slučaju, u četvrtak je vrhunac vrućine. U noći na petak stiže pogoršanje koje će donijeti izraženije pljuskove, lokalno jača nevremena, ali nakon toga će biti i manje vruće

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene