Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Što nas čeka idućih dana? Meteorolog otkriva kakva će biti jutra koja su pred nama - vozači bi trebali biti na oprezu

Ovaj vikend i prve dane slijedećeg tjedna obilježit će suho i stabilno vrijeme. Najviše sunca bit će na Jadranu i u gorju, a poslijepodne će sunčano prevladavati i u većini krajeva unutrašnjosti. Vremensku prognozu donosi meteorolog Ivan Čačić.

Ovakvo vrijeme posljedica je djelovanja vrlo prostranog polja visokog tlaka zraka. Vlažan i nestabilan oceanski zrak još će se do sredine tjedna zadržavati dalje od naše zemlje.

I u nedjelju ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i niski slojeviti oblaci koji se ponegdje mogu zadržati i veći dio prijepodneva. Na Jadranu i u gorju prevladavat će sunčano. Na moru će puhati umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od jedan do pet, na Jadranu od devet do 14 stupnjeva.

U središnjim predjelima pretežno sunčano, a vjetar slab. Najviša dnevna temperatura oko 15 stupnjeva.

Sunčano će vrijeme prevladavati i u istočnom području. Vjetar slab. Poslijepodne većinom od 14 do 16 stupnjeva.

Pretežno sunčano očekuje se u gorskim predjelima i osobito na Jadranu gdje će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Poslijepodne u gorju od 12 do 15, a na Jadranu od 18 do 21 stupnja.

U Dalmaciji isto tako većinom sunčano. Bura će oslabjeti, a vjetar do kraja nedjelje posvuda okrenuti sjeverozapadnjak. Najviša podnevna temperatura od 19 do 21 stupnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Beroš: ''Čuo sam se s premijerom jutros pa smo se čudili današnjim izrazito visokim brojevima''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz babljeg lita u jesen VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

U nedjelju, ponedjeljak i utorak u unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci koji se lokalno mogu zadržati i veći dio prijepodneva. Poslijepodne barem djelomice sunčano i svakim danom malo toplije, osobito u srijedu kad će zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Na Jadranu u idućim danima većinom sunčano. Ujutro, prije svega u utorak i srijedu, ponegdje se ne isključuje pojava kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab, osim u srijedu kad će zapuhati jugo koje će prema kraju dana sve više jačati.

Ovih dana za kopnene predjele često najavljujemo maglu. Možda je dobro podsjetiti da se maglom smatra pojava kad se vidljivost smanji ispod 1000 metara. Kad je vidljivost veća od 1000, a manja od 10.000 metara imamo pojavu sumaglice. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene