Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vraća li se ljeto? Meteorolog otkriva kakav nas tjedan očekuje i hoće li temperature mora biti za kupanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra će ipak biti malo povoljnije vrijeme nego je to bilo do sada, iako u kopnenim krajevima ne možemo isključiti mogućnost za još pokoji pljusak ili malo kiše u poslijepodnevnim satima, prognoza je Darija Brzoje.

Nestabilno vrijeme će biti i u utorak, no potom bi od sredine tjedna u svim krajevima napokon trebalo biti i više sunca i više topline. Slijedeći vikend će nas vrlo vjerojatno još jednom podsjetiti na ljeto, no obzirom da je riječ o 6. i 7. danu prognoze, detalje donosimo idućih dana.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, sutra, većinom ipak mala pauza od kiše, no u utorak će zato ponovno biti mogućnosti za oborinu. Suho će se zadržati jedino u Dalmaciji.

Tjedan počinjemo na kopnu djelomice sunčanim, a na moru pretežito vedrim vremenom. U unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Na moru ponegdje slaba do umjerena bura, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Već smo na kraju kolovoza, jesen kuca na vrata, tako i jutra postaju sve hladnija, pa će u unutrašnjosti sutra ujutro biti od 6 do 11, a na Jadranu većinom između 13 i 18 stupnjeva.

Djelomice sunčano očekuje nas i poslijepodne. Tek ponegdje uz prolazno više oblaka ovdje na kopnu bit će moguće i malo kiše. Temperatura uglavnom oko 23 stupnja.

U Slavoniji i Baranji slično, dijelom vedro, ali i ovdje poslijepodne može biti malo kiše, no rijetko. Temperatura će biti oko 22 stupnja.

I u gorju će se u ponedjeljak izmjenjivati sunce i oblaci. Na sjevernom Jadranu pak prevladavat će sunčano. Ujutro ponegdje malo bure, a kasnije će zapuhati jugozapadnjak. Bit će 20-ak stupnjeva u gorju te oko 25 očekujemo na moru. Na Jadranu je ipak nešto ugodnije ovih dana i još uvijek se može bez problema kupati za sunčana vremena.

Tako bi trebalo biti i u ponedjeljak i u nastavku tjedna, posebno u Dalmaciji. Naime ovdje će također većinom prevladavati sunčano, a temperatura će biti uglavnom od 25 do 27 stupnjeva. Ujutro bura i sjeverozapadnjak, a danju će zapuhati jugozapadni vjetar.

Temperatura mora je između 22 i 25 stupnjeva, dakle i iza ovog pogoršanja vremena i dalje je ugodno za kupanje. U utorak će ponovno u većini krajeva biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima i grmljavinom. Od srijede sunčanije i uglavnom bez kiše, ali uz sjeverac pa neće biti jako toplo, ali neće biti hladno. Mogućnost za ljetne ili skoro ljetne temperature stoji za vikend.

I na sjevernom Jadranu će u utorak vjerojatno biti kiše i pljuskova, no u Dalmaciji bi se zato trebalo zadržati suho i sunčanije. Od sredine tjedna potom i na sjevernom dijelu povoljnije, više sunca, bez oborine te ugodno toplo. Jugo će u utorak okrenuti na sjeverozapadnjak, potom i buru koja će u četvrtak ojačati. Vikend za sad i na moru izgleda super.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene