Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Sunce se vratilo, ali samo nakratko. Uskoro opet stižu pljuskovi, saznajte što nas čeka za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srijedu je obilježio nestabilno vrijeme poput snažnih grmljavinskih nevremena i nevera. U srijedu u osam sati ujutro najviše oborine izmjereno je na DHMZ-ovoj postaji u Kninu, gdje je 50-ak litara kiše, što ujedno premašuje višegodišnji prosjek za ovaj mjesec. Ipak, u cijeloj zemlji su nakon hladne fronte ostale ugodne temperature pa će svi kojima su vrućine naporne i dalje uživati u ugodnijem ljetnom vremenu.

U četvrtak ujutro vrijeme će biti svježe: temperatura će na kopnu iznositi od sedam do 15 stupnjeva, a uz obalu će se napokon spustiti ispod 20. Osim toga, od jutra će biti pretežno sunčano. Na kopnu je moguća magla, a na moru će do sredine dana puhati jača bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Nastavak dana središnjoj Hrvatskoj neće donijeti velike promjene. Bit će barem djelomice sunčano, puhat će slab vjetar, a temperatura će, kako će biti sunčanije, biti malo viša od one u srijedu.

U Slavoniji će i dalje prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar će i ondje uglavnom biti slab, a tek povremeno zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati oko ugodnih 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će vrijeme biti sunčano. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi tek koji stupanj iznad 25. U gorju će biti djelomice sunčano, uz slab vjetar te temperaturu od 20 do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti stabilno, sunčano, a bura će i ondje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša će temperatura iznositi do 28 stupnjeva, tako da će i ondje vrijeme biti ugodno.

More će i dalje biti toplo jer mu je temperatura u srijedu iznosila od 23 do 27 stupnjeva. Međutim, zbog razvedravanja će UV indeks posvuda biti vrlo visok.

Još u petak u kopnenoj će Hrvatskoj biti dosta sunčana vremena i stabilno vrijeme. Poneki pljusak moguć je tek popodne uz granicu sa Slovenijom. Vikend će zatim opet biti nestabilniji s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima, koji će češći biti u subotu.

I na obalnim dijelovima Hrvatske u petak će biti sunčano, ali ne prevruće. U subotu će i ondje doći do pokojeg lokalnog pljuska, i to ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Ipak, temperatura će i dalje biti ugodna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene