Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vremenska prognoza

Početak studenog neće biti lak za meteoropate: Stiže nova promjena, koja bi mnogima mogla donijeti probleme

Sunce nakon kiše (Tomislav Miletic/PIXSELL)
Sunce nakon kiše (Tomislav Miletic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Sunce nakon kiše (Tomislav Miletic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Stiže nam promjena vremena - južina će donijeti i osjetno više temperature pa će idućih nekoliko dana ponovno biti iznimno toplo za ovo doba godine. No, za razliku od proteklog tjedna, ovaj put će vrijeme biti promjenjivije: često kišovito te uz izmjenu oblačnih i sunčanijih razdoblja. Kiša će, u prvom redu na Jadranu i u predjelima uz Jadran, biti obilnija, a bit će i grmljavinskih pljuskova te jakog i olujnog juga.

Subotnje jutro će u kopnenom dijelu zemlje još biti koliko-toliko stabilno i hladno, uz temperaturu većinom između dva i šest stupnjeva. Mjestimice je moguća i magla, osobito zapadnije na kontinentu. U gorju i na Jadranu vrijeme će biti promjenjivo, ponegdje već s kišom, ali i pokojim jačim pljuskom i grmljavinom. Zapuhat će južni vjetar i jugo koje će prema kraju dana biti sve jače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne koju kap kiše nosi i u središnju Hrvatsku, gdje će vrijeme biti promjenjivo te osjetno toplije. Uz jugozapadnjak, danju se očekuje i 15-ak stupnjeva.

Promjenjivo oblačno i toplije bit će i u Slavoniji, a prema zapadu moguće je malo kiše. Puhat će jugoistočni vjetar, a temperatura će većinom biti od 13 do 16 stupnjeva.

Oblačno će biti u gorskim krajevima, ali i na sjevernom Jadranu. Povremeno će kišiti, pri čemu na moru može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a lokalno i obilnijih oborina. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura će na Jadranu većinom iznositi od 16 do 19 stupnjeva. U Gorskom kotaru će temperatura iznositi 10-ak stupnjeva, a gotovo 15 stupnjeva bit će u Lici.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura će iznositi između 18 i 21.

I idućih nekoliko dana će u kopnenim krajevima vrijeme biti promjenjivo, ali i vjetrovito. Uz južinu, bit će iznadprosječno toplo i kišovito, pogotovo u gorskim krajevima. Sunčanih razdoblja više će biti u ponedjeljak te osobito utorak. Od nedjelje će i u kopnenom dijelu zemlje temperatura ponovno iznositi oko 20 stupnjeva.

Što se tiče Jadrana, ovdje će biti podjednako toplo, ali vjetrovitije i svakako kišovitije nego u unutrašnjosti. Najviše kiše očekuje se u nedjelju, kada će biti grmljavinskih pljuskova te olujnog juga. Sunčanih razdoblja bit će u ponedjeljak i posebno u utorak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene