Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon kiše, konačno dolazi sunce, no ne zadugo! Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić najavljuje pretežno sunčane dane pred nama.

Ugođaj kasne jeseni slijedeća će dva dana zamijeniti osjetno vedriji tonovi. Visinski greben potiskuje vlažan i nestabilan zrak s našeg prostora prema prema Crnome moru.

Zbog toga će u nedjelju i u ponedjeljak vrijeme biti vrlo stabilno pod djelovanjem vrlo prostrane i jake anticiklone.

Jutro će u unutrašnjosti biti hladno mjestimice s maglom, a ponegdje kratkotrajno može biti i slabog mraza. Na Jadranu i u području bez magle prevladavat će sunčano. Duž obale će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 5, na Jadranu između 11 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 12 do 15 stupnjeva. Sunčano će vrijeme prevladavati i u istočnim predjelima. Poslijepodne i ovdje većinom od 12 do 15 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. U gorju vjetar većinom slab. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 9 do 12 a na Jadranu između 16 i 19 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano uz umjerenu i jaku buru. Najviša dnevna temperatura od 18 do 21 stupnja.

U ponedjeljak u unutrašnjosti pretežno ili barem djelomice sunčano - ujutro mjestimice s maglom i slabim mrazom. U utorak i srijedu promjenljivo povremeno s kišom - osobito u zapadnim i središnjim predjelima. Temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu u ponedjeljak pretežno sunčano. U utorak i srijedu povremeno kiša, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Puhat će umjerena, u srijedu i jaka bura. Na južnom dijelu zapuhat će jugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene