Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I sutra nas očekuje jako vruće vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema vremenskoj prognozi i sutra će biti jako vruće.

I danas je većinom prevladavalo vedro vrijeme. Posvuda je vrlo toplo, vruće pa i sparno. Čak se i minimalna temperatura, primjerice u Splitu i Dubrovniku tijekom prošle noći nije se spustila ispod 25, dok je u Zagebu u centru grada na postaji Grič, isto tako cijelu noć bilo vrlo toplo uz najmanje 24 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Meteolarm za dvije regije, a stiže i promjena vremena: Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja

>> Vremenska prognoza

I to je jako dobar pokazatelj koliko je proteklih dana uistinu zagrijalo. Danju je naravno i 10-ak stupnjeva toplije, kako gdje, danas se u 14 sati u mnogim mjestima mjerilo 33 ili 34 stupnja. Slično ostaje i sutra premda anticiklona pomalo popušta, a sa zapada se polako približava vlažan i nastabilan zrak. Dok je kod nas vrijeme lijepo i sunčano, zapad kontinenta prilično je ciklonalno aktivan.

U takvim okolnostima i novo će jutro biti uglavnom vedro i vrlo toplo uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti najčešće između 19 i 23 stupnja, u gorju od 17 do 20, dok se na Jadranu ponovno očekuje najmanje 20, a mjestimice tijekom jutra i 25 stupnjeva. Sunčano će se nastaviti i u drugom dijelu dana, a bit će i vrlo vruće.

Prije svega u središnjim krajevima ponegdje je moguć umjeren razvoj oblaka. Najviša dnevna temperatura bit će od 33 do čak 36 stupnjeva. Ne zaboravite ni sutra tijekom dana uzimati dovoljno tekućine.

Sunčano, vrlo toplo ili vruće također će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. U gorskoj Hrvatskoj će poslijepodne ponegdje biti umjerene naoblake, a na moru se očekuje sparina. Puhat će većinom slab jugozapadni i južni vjetar pri čemu će najviša dnevna temperatura biti između 30 i 33 stupnja. Vrlo slično ostaje i u gorju.

Sunčano i vruće isto tako očekuje i Dalmaciju. Vjetar većinom slab, samo će mjestimice poslijepodne zapuhati umjeren maestral. Temperatura od 30 do 34 stupnja, s tim da u zaleđu ponovno može biti i malo viša.

Temperatura mora, uglavnom je između 22 i 26 stupnjeva, najtoplije danas bilo je u Puli te na Krku gdje je u moru mjereno 27, odnosno 28 stupnjeva.

Što se tiče UV indeksa, on će i dalje u cijeloj zemlji biti vrlo visok pa sve što znate o zaštiti od štetnog sunčeva zračenja primjenite i sutra.

Vrijeme će i u petak još biti pretežno sunčano i vruće, dok nas za vikend čeka porast naoblake. U subotu poslijepodne mjestimice je moguće i malo kiše ili pokoji pljusak, prije svega u Slavoniji. U nedjelju posvuda promjenjivo, mjestimice s kišom ili pljuskovima te malo manje vruće.

Na moru će se zadržati sunčano, tek u nedjelju uz promjenjivu naoblaku, no za sad čini se i suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak pa će i na moru za vikend biti malo manje vruće.

POSEBNA PRILIKA:
Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat.
REZERVIRAJTE DANAS

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene